Bitcoin prijs koers crypto analyse

Bitcoin (BTC) is vandaag in de verdediging gesprongen en zou de komende dagen grotere verliezen kunnen lijden als de bulls er niet in slagen om de belangrijkste moving average (MA) support te verdedigen, geven de technische grafieken weer.

De grootste cryptocurrency leek 24 uur geleden kwetsbaar voor een pullback, gezien de tekenen van een bullish uitputting bij de belangrijkste resistance van $6800. Daarom is de daling naar $6436 die we vandaag zien niet verrassend, maar de kans op een close (volgens UTC) onder het belangrijke 10-daagse moving average (MA) is groter geworden.

Belangrijk om te melden is dat het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn nog steeds in het voordeel van de bulls (stijgen) is. Dus zou een sterke verdediging van de 10-daagse MA-ondersteuning de bullish vooruitzichten voor de korte termijn versterken en een rally opleveren naar de $7000.

Op het moment van schrijven handelt de leidende cryptocurrency op $6.460 op Bitfinex – 5,5 procent minder dan de high van $6.839 die in het weekend werd behaald.

 

Daily chart

De daily candle heeft de 10-daagse MA-support van $ 6.585 al doorbroken, maar alleen een sluiting vandaag (volgens UTC) onder dat niveau zou de kortetermijn bullish-weergave beëindigen, die door de bullish RSI-divergentie en de falling channel breakout vorige week voorspeld werden.

Dat gezegd hebbende, is de kans op een close van BTC onder de 10-daagse MA vrij hoog, omdat de grafieken voor de korte looptijd al bearish zijn geworden.

 

4-hour chart

De rising channel breakdown geeft aan dat de corrigerende rally van de low van 24 juni van $5,755 is geëindigd.

Verder is de relative strength index  (RSI) bearish geworden (minder dan 50,00). Ondertussen heeft BTC ook de 200-candle MA support verbroken. Het is duidelijk dat de bears zich sterk voelen.

 

Overzicht

  • De bearish breakdown op de 4-hour chart geeft aan dat BTC de 50-candle MA, momenteel op $6.381, zou kunnen testen en vandaag zou kunnen sluiten onder de 10-daagse MA, wat een invalidatie van een bullish sentiment op korte termijn bevestigt.
  • Acceptatie onder $6.381 (50-candle MA) zou de 6.000 (februari low en belangrijk psychologisch support-level) in zicht brengen.
  • De bulls kunnen hun krachten hervinden voor een nieuwe beweging omhoog naar de $7000 als BTC vandaag boven de 10-daagse MA sluit.

Bron: Coindesk

 

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.