In de strijd om een deel van de groeiende markt voor cryptocurrency-beurzen te veroveren, zijn er veel traditionele beurzen die een cryptocurrency-beurs beginnen. De nieuwste toevoeging aan deze lijst is Boerse Stuttgart, de op een na grootste effectenbeurs in Duitsland.

Börse Stuttgart (SWB), de op een na grootste effectenbeurs in Duitsland, bracht een persbericht uit waarin stond dat zij een verscheidenheid aan cryptocurrency-gerelateerde diensten zal gaan ontwikkelen. De aankondiging van de ontwikkeling van deze crypto-gerelateerde diensten komt nadat de beurs in april van dit jaar zijn Bison-handelsapp aangekondigde. De Bison-app is een van de eerste crypto-beurzen die wordt gemaakt door een retail investment-beurs. De Bison-handelsapp zal in eerste instantie de handel in Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin ondersteunen.

Volgens het persbericht zal de beurs naast de full-service BISON, de smartphone-app voor het verhandelen van cryptos uitgegeven door FinTech’s Sowa Labs – een dochteronderneming van Boerse Stuttgart Digital, ook een ICO-platform, een handelsplatform en cryptocurrency custody lanceren. Deze diensten zullen onder één dak beschikbaar zijn. Met deze producten en diensten zal Boerse Stuttgart Group in staat zijn om een ​​end-to-end infrastructuur voor digitale assets aan te bieden.

Alexander Höptner, lid van de raad van bestuur van Boerse Stuttgart GmbH, werd in het persbericht geciteerd:

“Op de handelslocatie kunnen tokens die zijn uitgegeven via ons ICO-platform worden verhandeld op de secundaire markt. Dit is een belangrijke succesfactor voor ICO’s. Tegelijkertijd reageren we op de vraag, van zowel particuliere als institutionele beleggers, naar een gereguleerde en betrouwbare omgeving voor het handelen met cryptocurrencies,”

Hij voegde daar verder aan toe:

“Tijdens het ontwerpen van de strategische projecten werken we nauw samen met alle bevoegde besturen en comités, en in het bijzonder met de toezichthoudende autoriteiten”

Traditionele beurzen maken crypto trading mainstream

Het is niet alleen Börse Stuttgart die zich langzaam richting crypto-trading beweegt, veel traditionele beurzen kondigen ook hun plannen aan voor cryptocurrency-beursactiviteiten en -diensten. CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) en CME Group Inc (CME.O) hebben hun bitcoin-futures al gelanceerd. In april van dit jaar heeft Nasdaq CEO Adena Friedma gezegd dat Nasdaq zal overwegen om in de loop van de tijd een crypto-beurs te worden. In juli kondigde SIX, de eigenaar en exploitant van de Zwitserse beurs, ook aan dat het een nieuwe volledig gereguleerde crypto-beurs zal lanceren.

Vorige week kondigden de eigenaren van NYSE, de Intercontinental Exchange, ook haar plannen aan voor een nieuw crypto-ecosysteem onder haar nieuwe dochteronderneming Bakkt. ICE is van plan om een ​​geïntegreerd platform te lanceren dat consumenten, handelaren en institutionele klanten in staat stelt om digitale activa te kopen, verkopen, op te slaan en door te geven op een “naadloos wereldwijd netwerk”. Het ecosysteem zal naar verwachting naast federaal gereguleerde markten en warehousing retail en consumententoepassingen omvatten.”

Bron: Coingape

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.