BL3P, het grootste cryptocurrency-handelsplatform in Nederland, heeft aangekondigd dat het Bitcoin Cash op 15 mei uit haar aanbod zal schrappen.

B3lp: de Hard Fork Was de ‘reden’

De beurs plaatste een bericht op haar blog op 10 mei, waarin stond dat het “van plan was” de Bitcoin Cash-ondersteuning te beëindigen, en dat de aanstaande hard fork “een reden” gaf om door te gaan met de procedure.

“Omdat het verwijderen van Bitcash al in de planning stond, is de hardfork een reden en een strikte deadline geworden voor het verwijderen van Bitcash van BL3P”, aldus de blogpost.

Bitcoin Cash heeft heel wat reacties in de gemeenschap veroorzaakt, zowel positief als negatief, toen het aankondigde om op 15 mei een hard fork uit te gaan voeren.

De laatste fase in de plannen van de ontwikkelaars om het transactievermogen van het netwerk te vergroten veroorzaakte een prijsstijging, aangezien Bitcash-eigenaren zich klaarmaken voor een nieuw aanbod van cryto’s.

De instabiliteit van BCH op de markt is echter nog steeds hoger dan die van Bitcoin, en fluctueert aanzienlijk, terwijl de Bitcoin-prijzen in het weekend wel een daling zagen.

BCH- ‘voldoet niet aan vereisten’

De manier waarop BL3P refereerde naar Bitcoin Cash als “Bitcash” en “BCash” wekte de indruk dat het weinig spijt had van het beëindigen van zijn diensten. Ook leek BL3P geen spijt te hebben van de eis aan haar gebruikers om hun crypto’s over te hevelen naar andere wallets.

“BL3P hanteert een strikt selectiebeleid als het gaat om ondersteuning voor altcoins, bitcash voldoet helaas niet aan deze vereisten. Om deze reden hebben we het onmogelijk gemaakt om bitcash op BL3P te verhandelen. Bovendien zullen we de optie om bitcash op te nemen per 15 mei 2018 uitschakelen,”

zegt de blog.

Het besluit lijkt op dat van de in Hong Kong gevestigde beurs OKEx, die ook aankondigde dat Bitcoin Cash-ondersteuning in april zal worden beëindigd vanwege zogenaamd ‘onvoldoende liquiditeit’.

Bitcoin Cash werd voor het eerst opgericht in augustus 2017, als gevolg van een Bitcoin hard Fork. Op dat moment verklaarden de supporters dat de grotere blockgrootte van de crypto het mogelijk zou maken voor snellere en goedkope transacties.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.