De grote Deense Saxo Bank zette haar optimisme over de groei van cryptocurrency in 2018 voort in haar laatste Kwartaalvooruitzicht dat werd gepubliceerd op 18 april.

Kijkend naar wat hij beschrijft als een “springplank voor een cryptocurrency bull-markt in Q2”, vroeg analist Jacob Pouncey van het interne SaxoStrats strategischteam van de bank zich af of crypto-activa “een nieuwe cyclus ingaan”.

Hij schreef: “Historisch gezien hebben veel van de blue-chip cryptocurrencies prijsstijgingen gezien in het licht van wereldwijde onzekerheid en risicovolle gebeurtenissen, zoals Brexit, de verkiezing van president Trump en de Noord-Koreaanse raketproeven,”, en hij vervolgde:

“De instroom van institutioneel kapitaal naar de cryptocurrency markt, als gevolg van de toename van regelgeving en beleggersbescherming, zullen cryptocurrencies naar een positief kwartaal kunnen leiden.”

Saxo Bank staat vooral bekend om haar prijsvoorspellingen voor Bitcoin. In 2016, toen de Bitcoin koers tussen $450 en $950 stond, voorspelden analisten dat de Bitcoin koers het volgende jaar $2.100 zou bereiken, iets dat destijds als een ‘onvoorstelbare voorspellingen’ werd gezien.

In december vorig jaar waarschuwde de bank dat de BTC/USD koers in 2018 tot $ 1.000 kon zakken, terwijl collega-analist Kay Van-Petersen voorspelde dat de koers begin 2019 op $100.000 per bitcoin zou staan.

Bedenkend of motiverende factoren een einde zouden kunnen maken aan de neerwaartse trend in het eerste kwartaal, suggereerde Pouncey dat het snel afgelopen zal zijn met de cryptocurrency bear-markt. Hij concludeerde:

“Naar mijn mening zullen we uiteindelijk het einde van de huidige, negatieve cyclus van cryptocurrency zien, omdat veel van de zwakkere spelers door de bear-markt zijn uitgeschakeld en de overgebleven investeerders met open armen staan te wachten op goed nieuws, na het slechte begin dit jaar.”

Onlangs is een golf van talent en geld van Wall Street naar de crypto-industrie verhuisd. Gisteren, 18 april, kondigde Coinbase aan dat hedge fund Och-Ziff Capital Management topvrouw Alesia Haas als CFO bij hen aan de slag gaat. Ook deze week voegde voormalig Goldman Sachs executive Breanne Madigan zich de grote crypto wallet Blockchain.com, als hoofd van institutionele verkoop en strategie. Gisteren liet het in de VS gevestigde stablecoin-project Basis zien dat het $133 miljoen aan investeringen had opgehaald van belangrijke risico investeerders, waaronder Bain Capital Ventures en Andreessen Horowitz.

 

 

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.