Yoon Suk-heun, de nieuwe gouverneur van de Financial Supervisory Service (FSS) in Zuid-Korea, zei dat de hoogste financiële regelgever van het land zal overwegen om de cryptocurrency-regels te versoepelen.

“Met betrekking tot cryptocurrencies zijn er enkele positieve aspecten,” vertelde Yoon verslaggevers nadat president Moon Jae-in zijn nominatie had goedgekeurd om het overheidsorgaan te leiden. Zijn benoeming werd ingediend door de Financial Services Commission (FSC), die vrijdag zei dat Yoon de ideale kandidaat was om “innovatie te leiden” in de sector.

“De FSS zal samenwerken met de FSC wanneer een inspectie van beleid en financiële instellingen verschillende configuraties hebben op verschillende gebieden. De FSC inspecteert het beleid, terwijl de FSS financiële instellingen onderzoekt en controleert, onder toezicht van de FSC,” zei Yoon.

Financial Supervisory Service Gov.-genomineerde Yoon Suk-heun gaat vrijdag het gebouw van het Korea Banking Institute binnen, nadat de Financial Services Commission zijn nominatie aankondigde. (Yonhap)

Voorafgaand aan zijn benoeming tot FSS-baas, heeft Yoon, een gasthoogleraar economie aan de Universiteit van Seoul, een aantal publieke functies bekleed, waaronder het hoofd van een commissie binnen de FSC, die hervormingen voor de toezichthouder in kaart bracht. Hij was ook voorzitter van de FSC Financial Administration Innovation Committee.

Met Yoon op weg naar de FSS, voorspellen insiders structurele veranderingen binnen het wettelijke kader van het land. Yoon, net zoals zijn twee voorgangers Choe Heung-sik en Kim Ki-sik, heeft een niet-bureaucratische achtergrond.

Eerder dit jaar heeft het FSC nieuwe regels geïmplementeerd die anonieme cryptocurrency beurs-rekeningen verbieden in een poging speculatief beleggen in de cryptocurrency-markten te beperken. De verordeningen versterken in wezen de anti-witwasregels, verbieden beurzen het uitgeven van nieuwe anonieme virtuele rekeningen en verbieden jongeren en niet-ingezeten buitenlanders om te handelen in cryptocurrency.

De cryptocurrency-handel activiteiten vertraagde drastisch toen de regelgeving werd geïntroduceerd met dagelijkse transacties van cryptocurrencies die kelderden tot ongeveer 400 miljard won (US $372 miljoen), waar het eerst 4 triljoen won (US $3,7 miljard) was vóór de implementatie van de nieuwe regelgeving, aldus Lee Jeong-ah, vice-president van Bithumb, een van ‘s lands toonaangevende cryptocurrency-beursplatforms.

In september 2017 richtten de Zuid-Koreaanse toezichthouders zich op Initial Coin Offerings (ICO’s), waardoor de methode voor fondsenwerving werd verboden. Nu werkt een groep Zuid-Koreaanse wetgevers naar verluidt aan een wetsvoorstel om de methode weer te legaliseren.

Een vertegenwoordiger van Upbit, een ander Zuid-Koreaans cryptocurrency-beursplatform dat meer dan één miljoen gebruikers heeft, vertelde de Korea Times:

“Wij zijn niet tegen regelgeving. Maar je kunt de markten niet zomaar volledig doden door regels op te leggen. Waar de nieuwe FSS-chef over moet nadenken, is hoe de regelgevers oplossingen moeten bieden om crypto-handel te helpen en blockchain-technologie beter te laten worden.”

Upbit wordt beheerd door Dunamu, een start-up ondersteund door de Zuid-Koreaanse internetgigant Kakao. In maart onthulde Dunamu plannen om in de komende drie jaar 100 miljard won (US $ 93 miljoen) in blockchain-ondernemingen te investeren.

Dunamu CEO Song Chi-hyung nam merkte de groeiende belangstelling voor cryptocurrencies en blockchain in Zuid-Korea op, en zei dat dit het juiste moment was voor het land om deze cruciale kans te grijpen en “het wereldwijde mekka van op blockchain gebaseerde technologieën te worden.”

 

Bron: Coinjournal

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.