Bitcoin BTC Veiligheid Crypto Consument Beveiliging Contracten Digitaal

Dat gaan we je uitleggen!

Het staat iedereen geheel vrij om te handelen met Bitcoin. Het is mogelijk om betalingen te verrichten met een gebruikservaring die niet verschilt van het verzenden of ontvangen van contant geld. Als we het hebben over het beschermen van de consument, dan denk ik aan contracten die vastgelegd zijn op de blockchain. Het is namelijk mogelijk om aan meer gecompliceerde contracten deel te nemen. Zo kun je eisen dat een betaling wordt goedgekeurd middels meerdere digitale handtekeningen. Tekent niet iedere persoon? Dan wordt de transactie door het netwerk geweigerd.

Deze technologie creëert de mogelijkheid om diensten te ontwikkelen die op een innovatieve wijze ondersteuning bieden bij het oplossen van geschillen. Zo kan bijvoorbeeld een third party bij een geschil besluiten een transactie goed te keuren of niet. Tegenwoordig beheert een notaris het geld in een dergelijke situatie. In de toekomst kunnen geschillen echter opgelost worden zonder dat de derde partij beschikking heeft over het geld. Daarnaast laat Bitcoin voor elke transactie een openbare vermelding achter op het netwerk (blockchain). Het is dus altijd mogelijk om te bewijzen dat een transactie heeft plaatsgevonden. Dit is een sterk middel dat ingezet kan worden bij de bestrijding van fraude.

Het is ook het vermelden waard dat handelaren op dit moment meestal afhankelijk zijn van hun reputatie. Is deze goed? Dan verdienen ze geld, en kunnen ze bijvoorbeeld hun werknemers uitbetalen. Deze handelaren hebben echter geen toegang tot dezelfde soort informatie om nieuwe consumenten te bereiken. In het geval van Bitcoin werkt dit anders. Zowel bedrijven als particulieren worden door de munt beschermt tegen ongewenste terugboekingen. Het blijft echter aan de consument om meer bescherming te vragen op het moment dat een specifieke handelaar onbetrouwbaar overkomt.

Meer weten?

Waarschijnlijk staat het antwoord op je vraag tussen onze veelgestelde vragen en antwoorden. Zo niet, dan mag je ons altijd even mailen.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.