Lastige vraag…

Het feit dat Bitcoin snel in waarde toeneemt betekent niet dat de munt een luchtbel is. Wat wel een luchtbel is? Een kunstmatig opgestuwde waardering van een munt gevolgd door door snelle neerwaartse waardecorrectie. Het feit dat honderdduizenden marktdeelnemers keuzes maken maakt de Bitcoin een munt die in waarde schommelt. Dit komt doordat de markt nog steeds op zoek is naar de prijs. Er zijn verschillende oorzaken voor het feit dat het sentiment rond de munt zo snel verandert: een aanzienlijk verschil tussen de prijs en de waarde die niet is gebaseerd op de Bitcoin-economie, een verlies in vertrouwen in Bitcoin, veel publicaties in de media waardoor speculatie wordt aangemoedigd, ongerustheid over de zekerheid en natuurlijk hebberigheid.

Meer weten?

Waarschijnlijk staat het antwoord op je vraag tussen onze veelgestelde vragen en antwoorden. Zo niet, dan mag je ons altijd even mailen.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.