Bitcoin aanbieders (nog verwijderen)

Op zoek naar de beste Bitcoin aanbieder?

Bitcoin Nederland is een initiatief van SATOS. Een van de eerste en meest ervaren Bitcoin in- en verkoop platformen in Nederland. Om deze reden zou het niet eerlijk zijn om Bitcoin partijen met elkaar te vergelijken. Dit doen we dan ook niet. Wel kunnen we je een aantal tips geven die je zullen helpen met de zoektocht naar de juiste partij om je bitcoins te kopen of verkopen. De bestaande platformen verschillen namelijk behoorlijk in snelheid, gemak en transactiekosten.

Waar moet ik op letten?

Beheer je eigen bitcoins

We beginnen met het allerbelangrijkste punt. Beheer je eigen bitcoins! Er zijn veel bitcoin handelsplatformen die een eigen wallet (digitale portemonnee) aanbieden welke wordt beheerd door de aanbieder zelf. Het probleem hiermee is dat je niet beschikt over de privé sleutel van deze wallet. Stopt het bedrijf met bestaan, dan ben je dus al je bitcoins kwijt. De balans in je gebruikersaccount is slechts een belofte van de verkoper dat je over deze bitcoins kunt beschikken als je ze nodig hebt. Op het eerste gezicht lijkt dit op een hele gebruiksvriendelijke oplossing, echter zijn er genoeg gevallen van bitcoin handelsplatformen of beurzen die zijn gehackt of failliet zijn gegaan. Hierbij zijn de gebruikers altijd hun bitcoins verloren.

Snelheid van bitcointransacties

De Bitcoin koers is erg volatiel. Om deze reden is het belangrijk dat een handelsplatform razendsnel uitbetaalt wanneer je dit wilt. Zo voorkomt je dat je ongewild een hoge prijs betaalt voor je bitcoins of andere cryptocurrency.

Transparante transactiekosten

Sommige bitcoinplatformen verwerken de transactiekosten in hun prijzen, zodat je denkt geen fee te betalen. Als je de prijs echter vergelijkt met de actuele Bitcoin koers, dan blijkt pas dat je wel degelijk betaalt voor de transactie. Op onze website vindt je de actuele Bitcoin koers op elk moment.

Vragen stellen via de chat en telefoon

Je kunt 24 uur per dag bitcoins kopen, dus dan is het fijn als je ook de hele dag je vragen kunt stellen. Goede handelsplatformen hebben daarom een chat en zijn het grootste deel van de dag telefonisch bereikbaar. Zo kun je altijd in contact komen met een medewerker die verstand heeft van bitcoins en je op de hoogte kan houden van de status van je bestelling.

Fysieke vestiging

Er zijn soms grote bedragen gemoeid met bitcoins. Mocht het fout gaan kan het prettig zijn als je gewoon even kunt binnenlopen bij een kantoor. Heb je vragen of problemen, dan is er iemand die je in persoon te woord staat, wat toch net weer wat betrouwbaarder overkomt. Controleer dus altijd of een bedrijf een locatie of adres op de contactpagina van haar website heeft staat.

Geen account nodig

Je kunt tegenwoordig natuurlijk vrij snel een account aanmaken bij een bitcoinplatform, maar als je pech hebt kost het soms uren tot enkele dagen voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt. Vaak wordt er na een bestelling (achteraf) pas gevraagd om een identiteitsbewijs te uploaden en duurt het lang voordat je bitcoins ontvangt. Let daarom goed op de kleine lettertjes en vereisten voordat je een bestelling plaatst. Er zijn gelukkig ook platformen waarbij je zonder account bitcoins kunt kopen, maar ook zij zullen vanaf bepaalde bedragen om legitimatie moeten vragen.

Bekijk de actuele koers

Ben je er al klaar voor? De Bitcoin koers vertoont grote fluctuaties. In een oogwenk kan de koers honderden euro’s stijgen of dalen. Dit komt doordat de koers gebaseerd is op de prijs van bitcoins op beurzen wereldwijd. De wet van vraag en aanbod is een belangrijke factor voor de waarde. Bekijk de live koers en zie hoeveel de Bitcoin waard is op dit moment. Misschien is dit hét moment om je eerste bitcoins te kopen!