Bitcoin nadelen

Juridische vragen 

De juridische status van Bitcoin varieert sterk van land tot land. In sommige landen wordt het gebruik en de handel van BTC gestimuleerd, terwijl het in andere landen wordt verboden en verboden.

Er was veel bezorgdheid over Bitcoins aantrekkingskracht op criminelen, sommige nieuwsuitzendingen hebben zelfs verklaard dat de populariteit ervan volledig afhankelijk is van de uitgaven van Bitcoin aan illegale goederen. Inderdaad, toen de beruchte zwarte markt Silk Road op het internet werd gesloten, nam Bitcoin onmiddellijk af in waarde (wired.com).

Mate van herkenning 

Bitcoin wordt erkend en is volkomen legaal in veel landen, maar sommige regeringen in de wereld hebben nog steeds geen regels met betrekking tot BTC, terwijl anderen het verboden hebben.

De meeste bedrijven, hoe groot of klein ook, zijn er zich nog steeds helemaal niet van bewust. Het is bijna onmogelijk om alle andere valuta te laten voor wat ze zijn, en exclusief BTC te gebruiken.

Verloren sleutel 

Een sleutel is een uniek alfanumeriek wachtwoord dat nodig is om toegang te krijgen tot een Bitcoin-wallet. Het verliezen van die sleutel betekent in feite dat je je wallet verliest. De meeste huidige wallets hebben echter back-up- en herstelmechanismen, maar uiteraard moet de gebruiker deze instellen voordat hij ze kan gebruiken.

Volatiliteit 

De prijs Bitcoins koers heeft zijn ups en downs gehad, door verschillende stijgende en sterk dalende cycli, wat door sommigen bubbels en bustes wordt genoemd. In de loop van zijn geschiedenis heeft BTC nieuwe hoogtepunten behaald, om vervolgens direct een enorme daling te ervaren. De waarde ervan is onvoorspelbaar, het verandert snel en drastisch, wat aanzienlijke financiële schade kan toebrengen aan een onvoorzichtige belegger.

Continue Ontwikkelingen

De toekomst van Bitcoin is nogal onduidelijk. Momenteel zijn overheden en banken niet in staat om BTC te controleren, het is dus ongereguleerd. Hoe groter en populairder het wordt, hoe meer de wereldregeringen het proberen te beheersen. Een gereguleerde en gecontroleerde Bitcoin zou een heel ander soort valuta zijn.