Bitcoin accepteren (101)

Hoe kan ik bitcoins in mijn winkel accepteren

Bedrijven over de hele wereld ontdekken dat het loont om een Bitcoin-strategie te ontwikkelen en te gebruiken — vraag het maar aan Overstock en TigerDirect. Bitcoin is eenvoudig te gebruiken; het biedt snelle transacties met lagere kosten dan creditcards, evenals andere voordelen. Het simpelweg aankondigen van “Bitcoin wordt hier geaccepteerd” brengt de aandacht van de nieuwsmedia met zich mee. Bitcoin-gebruikers zullen ook hun best doen om een Bitcoin-bedrijf te ondersteunen.

Als je toevallig een bedrijf hebt en als je op zoek bent naar potentiële nieuwe klanten, kan het accepteren van cryptocurrencies als betaalmethode een oplossing voor je zijn. De interesse in cryptocurrencies is groter dan ooit, en dit zal naar ons idee blijven toenemen.  Naast de groeiende belangstelling groeit ook het aantal crypto-pinautomaten over de hele wereld. Coin geldautomaat Radar heeft momenteel een 1800 geldautomaten in 58 landen.

Allereerst moet je je klanten laten weten dat jouw bedrijf cryptomunten accepteert. Een bordje bij de kassa plaatsen is al een goede start. De betalingen kunnen vervolgens worden geaccepteerd met behulp van hardware-terminals, touchscreen-apps of eenvoudige wallet-adressen via QR-codes.

Verschillende manieren om Bitcoin te accepteren

Er zijn veel verschillende services die je kunt gebruiken om betalingen in cryptocurrencies te kunnen accepteren. CoinPayments accepteert bijvoorbeeld momenteel meer dan 75 verschillende digitale valuta, waarbij slechts 0,5 procent provisie per transactie in rekening wordt gebracht. Andere populaire services zijn Cryptonator, CoinGate en BitPay, waar bij de laatste alleen Bitcoins accepteert.

In de VS zijn Bitcoin en andere cryptocurrencies erkend als een converteerbare virtuele valuta, wat betekent dat ze als betaalmethode worden geaccepteerd, wat hetzelfde is als het accepteren van contant geld, goud of cadeaubonnen.

Voor belastingdoeleinden moeten in de Verenigde Staten gevestigde bedrijven die cryptocurrencies accepteren een referentie van verkopen, ontvangen bedragen in een bepaalde valuta en de transactiedatum registreren. Als een verkoper belasting verschuldigd is, wordt het verschuldigde bedrag berekend op basis van de gemiddelde wisselkoers op het moment van de verkoop.

Maar hoe kan een restaurant of een kleine online verkoper daadwerkelijk beginnen met het verwerken van Bitcoin-betalingen?

Bitcoin wordt hier geaccepteerd

 

Het Creëren van je Bitcoin Adres 

Ten eerste heb je een Bitcoin-wallet nodig. Dit is het adres waar klanten hun geld naartoe sturen, en dat proces lijkt veel op het sturen van een e-mail: ze hebben je adres ingevoerd (of, waarschijnlijker, ze hebben je QR-code met hun smartphones gescand), het gewenste bedrag ingevuld en drukken op ‘Verzenden’.

Net als bij een kassa moet je het geld waarschijnlijk aan het einde van de werkdag uit je wallet halen en het op een veilige plek bewaren. Over het algemeen is het een goede gewoonte om slechts kleine hoeveelheden bitcoins op je computer, mobiel of server te bewaren voor dagelijks gebruik. Je kan het grootste deel van je geld het beste in een veiligere omgeving bewaren.

Op internet kun je eenvoudige handleidingen vinden over hoe je de Bitcoin-wallet precies moet instellen. Vergeet niet om je wallet zo goed mogelijk te beveiligen.

Een Betalingsverwerker Gebruiken 

Als je verkoopproces iets te gecompliceerd is voor directe Bitcoin-betalingen in een wallet, of als je veel transacties tijdens kantooruren afhandelt, overweeg dan om een betalingsverwerker te gebruiken. BitPay en Coinbase zijn twee van de bekendste voorbeelden.

Betalingsverwerkers zullen een percentage of een maandelijks bedrag in rekening brengen voor hun diensten, maar hun prijzen zijn nog steeds veel goedkoper dan die van creditcardmaatschappijen of PayPal.

Verder zullen betalingsverwerkers extra’s aanbieden: je kunt e-mailfacturen verzenden, een POS instellen (handig als je een restaurant of café runt) of een plug-in voor een winkelwagentje toevoegen aan je online winkel.

Tot slot, als je je Bitcoin niet wilt vasthouden (bijvoorbeeld, je leveranciers en verhuurder willen geld in normale valuta), kunnen dit soort verwerkers je geld onmiddellijk in fiat omzetten.

Adverteer Bitcoin-betaalmethode

Het helpt enorm om je klanten te laten weten dat je Bitcoin accepteert. Als je een online webshop hebt, maak dan duidelijk dat je Bitcoins accepteert middels een bannner met “Betalen Met Bitcoin Mogelijk” daarop, idealiter naast waar je PayPal, MasterCard, Visa en andere betaalmethoden hebt staan.

Als je een fysieke winkel hebt, plak dan soortgelijke stickers bij de ingang of kassa.

Boekhouding en Belastingen 

Neem contact op met je accountant om vast te stellen hoe je Bitcoin of Litecoin of Darkcoin of andere altcoin-transacties bijhoudt. Sommige accountantskantoren beginnen zich te ontwikkelen om zich te specialiseren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bitcountant is er zo een.

Tax Ninja in San Francisco is ook een bedrijf dat raad weet met Bitcoin-gerelateerde belastingkwesties. Voor Amerikaanse Bitcoin-bedrijven is het voldoen aan belastingverplichtingen volgens de IRS-richtlijnen tamelijk eenvoudig, vertelde Tax Ninja-oprichter Matthew Whatley in maart aan Businessweek.