Bekijk de live Bitcoin koers

Gaan we omhoog, of naar beneden?

Pak je glazen bol en bekijk de actuele bitcoin koers om uit te zoeken of het verstandig is om nu bitcoins te kopen of verkopen. De grafiek geeft de waarde van de bitcoin in euro’s weer, op dit moment en in de afgelopen weken.

Actuele waarde van de bitcoin in euro’s

De grafiek toont de actuele waarde van de bitcoin. Dit kan per uur en zelfs per seconde verschillen. Mogelijk is dit hét moment om jouw bitcoins te kopen of verkopen. Houd de grafiek goed in de gaten voor de waarde van de cryptocurrency in euro’s.

Volatiliteit van de bitcoinkoers

De volatiliteit of beweeglijkheid van de bitcoin is enorm in vergelijking met reguliere valuta als de euro en dollar. Ter vergelijking: in het hele jaar 2017 lag de waarde van de euro tussen de 1,00 en 1,20 dollar. De fluctuatie viel dus binnen deze 20 dollarcent. De bitcoin had in 2017 een waarde van tussen de 4.800 en 20.000 dollar. Een verschil van zo’n 15.000 dollar. Dit is wat de cryptocurrency tegelijkertijd zo aantrekkelijk én gevaarlijk maakt voor investeerders.

Historie van de bitcoinkoers

De cryptocurrency is in 2009 tot stand gekomen, maar de waarde was op dat moment nog verwaarloosbaar. In oktober van dat jaar werd de eerste koers gepubliceerd: voor 1 dollar (zo’n 0,90 eurocent) kocht je toen nog 1.309,03 bitcoins. Bizar he?

Eerste bitcointransactie

In mei 2010 werd er voor het eerst iets gekocht met bitcoins. Een Amerikaan telde voor twee pizza’s 10.000 bitcoins neer. Reken jedit om naar de huidige koers… De gelukkigen die in deze periode bitcoins kochten en ze bewaarden, zijn nu rijk.

Twee jaar lang tussen de 10 en 15 dollar

Tot maart 2010 bleef de waarde van de cryptocurrency vrij laag. Pas in februari 2011 steeg de waarde tot 1 dollar, ofwel bijna 1 euro. In de twee jaar hierna steeg de waarde van de bitcoin in eerste instantie, waarna de waarde bleef schommelen tussen de 10 en 15 dollar, omgerekend zo’n 8 tot 13 euro.

De magische grens van 1.000 dollar

In april 2013 bereikte de waarde van de cryptocurrency de mijlpaal van 100 dollar (86 euro). Een half jaar later was de koers al bijna verdubbeld. Vanaf dat moment ging het hard. In november 2013 was één bitcoin al 1.000 dollar waard, zo’n 860 euro.

Enorme stijging sinds 2015

Na het aantikken van de 1.000 dollar daalde de waarde van de digitale valuta weer, zelfs tot onder de 200 dollar in januari 2015. Dit had o.a. te maken met een mogelijke diefstal van enkele honderden duizenden Bitcoins op ‘s werelds grootste Bitcoin beurs Mt. Gox. Gelukkig steeg de koers gestaag gedurende 2015 en 2016. In juni 2017 was 1 bitcoin bijna 3.000 dollar of zo’n 2.500 euro waard. Met een boel stijgingen en dalingen steeg de bitcoin in november 2017 tot bijna € 6.500 euro.

De feestdagen van 2017

Meer informatie volgt…

Investeren in bitcoins?

Een investering in de cryptocurrency kan zeer lucratief zijn, maar helaas is het vrijwel onmogelijk te voorspellen wat de waarde van de bitcoin in de (nabije) toekomst zal zijn. Daarom raden we iedereen aan om alleen bedragen te investeren die je kunt missen. Als we naar de geschiedenis van Bitcoin kijken lijkt de beste strategie een investering voor de lange termijn (enkele jaren). Daalt de waarde na je investering? Dan heeft dit niet direct rampzalige gevolgen en kun je deze periode rustig uitzitten totdat Bitcoin een volgende hoogtepunt bereikt.

Technische Analyses

In onze column & opinies sectie kun je elke week verslagen en technische analyses terugvinden over de Bitcoin koers. Bitcoin enthousiastelingen en ervaren crypto handelaren (in de volksmond ook wel “daytraders” genoemd) delen hier hun ongezouten mening en persoonlijke verwachtingen met betrekking tot de Bitcoin koers. Houd er rekening mee dat dit absoluut geen financieel advies is en Bitned niet aansprakelijk is voor eventuele verliezen die geleden kunnen worden.