Bitcoin kopen met iDeal

Je kunt hier ook andere cryptovaluta bestellen!

Gebruik onderstaand formulier en stappenplan om gemakkelijk, snel en veilig bitcoins (of andere cryptovaluta) te kopen. Je kunt hier ook cryptovaluta verkopen.

Bestelformulier

Bovenstaand formulier verwijst je naar de website van SATOS. Een van Nederlands grootste in- en verkoop platformen voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Natuurlijk kent Nederland nog veel meer verschillende Bitcoin handelsplatformen waar je eenvoudig met iDeal kunt betalen. Gebruik onze prijsvergelijker om te zien waar je momenteel de beste prijs betaald of ontvangt voor jouw bitcoins.

Stappenplan

Stap 1: bitcoinwallet aanmaken

Voor het kopen van bitcoins heb je eerst een Bitcoin wallet nodig, een digitale portemonnee waar je cryptocurrency zoals Bitcoin in opslaat. Heb je nog vragen over het aanmaken of gebruiken van een wallet? Waarschijnlijk staat het antwoord op je vraag hier. Heb je al een wallet? Dan sla je deze stap (1) gewoon over.

Stap 2: veilig betalen met iDEAL

We raden aan om bitcoins te kopen bij een betrouwbare nationale partij, zodat je veilig en vertrouwt kunt afrekenen via iDEAL. Je hoeft slechts het bovenstaande formulier in te vullen en je ontvangt de bitcoins vrijwel direct.

  1. Geef in het formulier aan hoeveel bitcoins je wilt kopen of voor hoeveel euro’s je bitcoins wilt kopen.
  2. Kies de gewenste cryptocurrency
  3. Geef de gewenste betaalmethode aan en klik op ‘plaats bestelling’.
  4. Vul je e-mailadres en het ontvangstadres in (dit nummer is vergelijkbaar met je iban nummer en vind je terug in je persoonlijke wallet)
  5. Bestudeer en accepteer de algemene voorwaarden en bevestig je bestelling.

Stap 3: uitbetaling

Indien je het verificatieproces voor iDEAL-betalingen al hebt doorlopen, ontvang je de bitcoins (of andere cryptocurrency) meestal vrijwel direct in je wallet. Je ontvangt een bevestiging van de transactie per e-mail.

Verificatie van je bankrekening

Bij je eerste bitcointransactie dien je een bankrekening te verifiëren. Dit is heel eenvoudig. Je maakt via een link die je per e-mail krijgt € 0,01 euro over naar de bankrekening van SATOS. Bij de omschrijving van de overboeking vermeldt je het transactienummer in de e-mail.

Over het algemeen wordt je bankrekening binnen enkele uren geverifieerd. Bij de eerste transactie wordt de koers aangehouden van het moment van de bestelling, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de kosten wijzigen in de tussentijd.

Bitcoin-exchange

Het is ook mogelijk om cryptocurrencies te kopen via een zogeheten “bitcoin-exchange”, dit zijn internationale handelsplatformen voor cryptocurrencies. Deze beurzen kopen en verkopen zelf geen digitale valuta, maar bemiddelen als het ware tussen verschillende aanbieders en kopers. Je hebt wel wat technische kennis en ervaring nodig om via een zogeheten Bitcoin-exchange bitcoins of andere cryptocurrencies te kopen, ook het aanmaken en verifiëren van een account kost doorgaans wat meer tijd dan bij een verkoopplatform. Een voordeel is wel dat je hier doorgaans iets minder transactiekosten betaald.

Bekijk de actuele koers

Gaan we omhoog, of naar beneden? De koers van de meeste cryptovaluta vertoont nog steeds grote fluctuaties. In een oogwenk kan de koers tientallen procenten stijgen of dalen. Op onze koerspagina kun je terugvinden hoeveel jouw favoriete cryptovaluta op dit moment waard is.

Disclaimer: Als je twijfelt over het investeren in cryptovaluta adviseren wij om een financieel adviseur of expert te raadplegen. Bitned.nl is niet aansprakelijk voor enige directe, indirecte, speciale incidentele of gerelateerde verliezen of schade in welke vorm dan ook, inclusief maar niet gelimiteerd tot: het verlies van opbrengsten, inkomen of winst, en verlies uit of voortkomend uit het investeren in cryptovaluta zoals Bitcoin.