Bitcoin omrekenen naar euro’s

of andersom…

Het moge duidelijk zijn, de prijs van Bitcoin is de afgelopen jaren behoorlijk volatiel. Als iemand je zou vertellen dat ze je een paar sokken willen verkopen voor 0.0001 Bitcoin, dan is het lastig om te bedenken hoeveel geld dat precies is. Om hiermee te helpen hebben we een Bitcoin calculator op deze pagina geplaatst. Een gratis hulpmiddel om de waarde van een paar schoenen of sokken in Euro of Bitcoin te bepalen.

Let op: Onderstaande calculator volgt een gemiddelde koers van verschillende internationale cryptocurrency handelsbeurzen. Hierdoor kan de koers soms afwijken van een lokale beurs of in- en verkoop platform. Lokale handelsplatformen hanteren doorgaans een kleine marge of hogere koers om winstgevend te kunnen blijven.

Op zoek naar meer informatie over de actuele Bitcoin koers? Klik hier.

Bitcoin naar euro

Bitcoin naar dollar

 

Wist je dat 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen Satoshi’s?

In de meeste gevallen, kunnen traditionele fiat valuta opgedeeld worden tot twee decimalen, zoals $0,01. Alles daaronder wordt vaak naar boven of beneden afgerond. De reden hiervoor is dat fiat valuta in fysieke vorm moet kunnen bestaan. Bijvoorbeeld als je al spaargeld van je bank account wilt afhalen, dan moet de bank dit in fysieke vorm, zoals biljetten en munten, kunnen uitgeven.

Digitale valuta, aan de andere kant, zijn ontworpen om niet fysiek te hoeven bestaan zoals traditioneel geld (euro, dollar, yen). Het resultaat is dat cryptocurrencies opgedeeld kunnen worden in bijna microscopische hoeveelheden. In het geval Bitcoin is de kleinste hoeveelheid een zogeheten “Satoshi”, vernoemd naar de maker, Satoshi Nakamoto. Een Satoshi vertegenwoordigt 1/100 miljoenste van een Bitcoin. Of in andere woorden: 1 Bitcoin is 100 miljoen Satoshi’s!

Er zijn twee andere belangrijke en veelgebruikte eenheden van Bitcoin die je vaker tegen zult komen. De een na kleinste staat bekend als een “bit” of μBTC. Een μBTC bevat 100 Satoshis. Daarna heb je de mBTC met 100.000 Satoshis. Ook is er nog de bitcent (of cBTC), die iets minder bekend is als de mBTC, en deze is 1 miljoen Satoshi – 0,01 BTC.

Voorbeeld: als je 0,23 BTC hebt, kun je zeggen dat je 23 bitcents of cBTC hebt. Deze hoeveelheden kunnen in sommige gevallen (verschilt vaak per land) anders worden genoemd. 100 Satoshi kan bijvoorbeeld ook een micro-bitcoin worden genoemd, en 100.000 Satoshi wordt soms aangeduid als milli-bitcoin.