Bitcoin uitgeven (101)

Bitcoin uitgeven? Dat mag!

In het verleden was het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om een verkoper te vinden die cryptocurrency accepteert. Tegenwoordig is de situatie echter compleet anders. Maar waar kan je bitcoin uitgeven?

Er zijn veel verkopers – zowel online als offline – die Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Ze variëren van enorme online retailers, zoals Overstock en Newegg, tot kleine lokale winkeltjes, bars en restaurants. Bitcoins kunnen worden gebruikt om te betalen voor hotels, vluchten, sieraden, apps, computeronderdelen en zelfs een opleiding.

Andere digitale valuta, zoals Litecoin, Ripple, Ethereum enzovoort, worden nog niet zo breed geaccepteerd. De zaken veranderen echter ten goede, met Apple die ten minste 10 verschillende cryptocurrencies heeft toegestaan als een levensvatbare betaalmethode in de App Store.

Uiteraard kunnen gebruikers van andere cryptocurrencies dan Bitcoin hun cryptocurrency altijd inwisselen voor BTC’s. Bovendien zijn er websites voor het verkopen van cadeaukaarten. Met cadeaubonnen kun je in feite alles kopen met een cryptocurrency. Ook zijn er marktplaatsen, zoals Bitify en OpenBazaar, die alleen cryptocurrencies accepteren.

Veel mensen zien Bitcoin als een investering en kopen de cryptocurrency in een poging winst te maken met middels de fluctuaties van de Bitcoin wisselkoers. Anderen zien het simpelweg als een nieuwe manier om geld te betalen. Het aantal plaatsen waar je je Bitcoins kunt uitgeven groeit elke dag. Hier is waar je je Bitcoins aan uit kunt geven:

Lijst met grootste online verkopers

Overstock —  de eerste grote online retailer die Bitcoin-betalingen accepteert en volledig ondersteunt. Je kunt er alles kopen, van meubels tot laptops en televisies.

Newegg — Deze elektronica retailgigant accepteert Bitcoin-betalingen voor het grootste deel van zijn voorraad.

Shopify — een e-commerceplatform waarmee gebruikers hun eigen online winkels kunnen maken die vergelijkbaar zijn met Etsy en eBay.

Etsy — ongeveer 100 leveranciers accepteren hier Bitcoin-betalingen.

Microsoft — een van de grootste bedrijven ter wereld stelt gebruikers in staat geld toe te voegen aan hun accounts met Bitcoin.

De meeste grote online retailers accepteren Bitcoins nog steeds niet als betalngsmethode, maar er is een manier om producten van hen te kopen met alleen digitale valuta. Zie het gedeelte Gift cards hieronder.

Lijst met aggregators 


Where To Spend Bitcoins UK
 — een lijst met winkels, pubs, websites en andere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk die Bitcoins accepteren.

useBitcoins — een platform met bijna 5.000 beursgenoteerde bedrijven die BTC accepteren.

Coinmap — een wereldwijde kaart van Bitcoin-accepterende bedrijven.

Spendabit — een zoekmachine die in staat is specifiek goederen te vinden die je met Bitcoin kunt kopen.

Services

De acceptatie van Bitcoin als betaaloptie is afhankelijk van het bedrijf. Er zijn dus geen markten waar BTC universeel wordt geaccepteerd. In plaats daarvan zijn er verschillende bedrijven in verschillende sectoren van services die hun klantenbasis willen uitbreiden door digitale valuta’s als nieuwe betalingsoptie te introduceren.

Dish Network — een Amerikaanse satelliet televisie aanbieder

ExpressVPN — snel en veilig VPN-netwerk.

PureVPN — snel en veilig VPN-netwerk.

OKCupid — online dating website.

WordPress — een online bedrijf waarmee gebruikers websites en blogs kunnen maken.

Reddit — je kunt premiumfuncties kopen met Bitcoins.

Namecheap — domeinnaam register.

BloombergChicago Sun-Times, etc — betaal je abonnement op de online krant met Bitcoins.

SuicideGirls — een populaire community voor volwassenen accepteert nu Bitcoins voor een abonnement.

Treehouse — een online interactieve onderwijsspecialist, die Bitcoin accepteert voor een verscheidenheid aan cursussen.

Computerspellen

Vroeger moest je een fysieke winkel bezoeken om een videogame te kopen. Tegenwoordig winkelen de meeste gamers online. Videogames worden een digitaal bezit, net als digitale valuta zelf. Het is dus logisch dat steeds meer toonaangevende game-verkoopplatforms Bitcoins accepteren.

Steam — ‘s werelds grootste desktop gaming-platform.

Xbox — betaal voor games, add-ons en Xbox Live-abonnementen.

PlayStation Network — betaal voor games, add-ons en PS Network-abonnementen.

Humble Bundle — indie games website.

Big Fish Games — casual gaming bedrijf gevestigd in Seattle, Washington.

Green Man Gaming — spellen, game keys en digitale spellen.

Zynga — mobile en online games.

Reizen

Er zijn veel concurrerende reisgerelateerde services en de meeste bieden zeer vergelijkbare services. Het aanbieden van alternatieve betaalmethoden is een geweldige manier om nieuwe klanten aan te trekken. Hier zijn enkele diensten waar je je droomvakantie kunt boeken en ervoor kunt betalen met Bitcoins:

Expedia — een van ‘s werelds grootste online boekingskantoren voor reizen accepteert momenteel BTC-betalingen voor hotelreserveringen, maar is van plan de Bitcoin-betalingsoptie ook voor vluchten, activiteiten enzovoort te introduceren.

AirBaltic — de eerste luchtvaartmaatschappij ooit die Bitcoin-betaling voor een verscheidenheid aan vluchten accepteerd.

Webjet — een website voor het boeken van vluchten, hotels, cruises, autoverhuur enzovoort.

CheapAir — online boekingswebsite waar je kunt betalen voor vluchten, autoverhuur, treinkaartjes enzovoort.

Bitcoin Travel — een website voor het boeken van reizen met een van de meest uitgebreide lijsten met bedrijven die Bitcoin gebruiken.

Travel For Coins — een website voor het boeken van reizen waarmee gebruikers hun reisarrangementen kunnen regelen en betalen met Bitcoins.

Virgin Galactic — Het bedrijf van Richard Branson, ‘s werelds eerste commerciële ruimtevaartbedrijf, accepteert Bitcoins.

Fooien en goede doelen

Het doneren van geld aan goede doelen brengt vaak enorme kosten met zich mee. Bovendien zouden sommige mensen hun donaties liever om de een of andere reden anoniem houden. Het doneren van geld in Bitcoins is een perfecte manier om die kosten te vermijden en de donatie anoniem te houden.

Wikimedia Foundation — een non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren van de groei, ontwikkeling en verspreiding van gratis, meertalige educatieve content.

Wikileaks — een internationale non-profitorganisatie die geheime informatie, nieuwslekken en geclassificeerde media publiceert die door anonieme bronnen worden verstrekt.

Bitcoin for Charity List — Een voortdurend groeiende lijst van geverifieerde goede doelen die Bitcoins accepteren. Het bevat zelfs hun wallet-adressen!

Een lijst met websites die donaties doen in Bitcoins

Offline

Helaas zijn er maar weinig grote offline retailers die directe Bitcoin-betalingen accepteren. Het is echter mogelijk om goederen te kopen bij de meeste grote winkels met BTC, zie het gedeelte Gift cards hieronder.

Er is een lijst te vinden van vestigingen die Bitcoin-betalingen accepteren op Bitcoin.Travel en Coinmap.

Eten, Bitcoin-vriendelijke bars

Subway — je kunt broodjes kopen met Bitcoins op verschillende locaties over de hele wereld.

PizzaForCoins — een service waarmee je pizza kunt bestellen met Bitcoins.

Pembury Tavern — een taverne in Londen, VK.

Old Fitzroy — een pub in Sydney, Australië.

The Pink Cow — een restaurant in Tokio, Japan.

Burger Bear — een eetkraam in Londen, VK.

Taxi

Er zijn verschillende taxiservices evenals luchthavenvervoersdiensten in verschillende delen van de wereld die Bitcoin-betalingen accepteren. Hier is een lijst van dergelijke bedrijven.

Gift Cards

Een groot deel van Bitcoin-gerelateerde transacties zijn aankopen van cadeaubonnen. Het is veruit de gemakkelijkste manier om producten te kopen van zowel grote wereldwijde bedrijven als kleine lokale bedrijven met cryptocurrency, online en offline.

Via verschillende websites kunnen gebruikers met Bitcoins cadeaubonnen van vrijwel elke waarde kopen, waaronder:

eGifterGyftpurse.ioCryfterInstagiftYes to Bitcoins! and Fold App.

Verkopers in Japan die Bitcoins accepteren 

In het begin van 2017 werkte Recruit Lifestyle Co., Ltd samen met de Japanse Bitcoin-beurs Coincheck om een verkoop-app te creëren ‘Mobile Payment for AirREGI’ genaamd. De app voor tablets maakte het verkopers in Japan mogelijk om gemakkelijk Bitcoins te accepteren.

Bij de eerste lancering van de app namen 334 brillenzaken in heel Japan in gebruik om Bitcoins te accepteren. Momenteel zijn er ongeveer 260.000 commerciële faciliteiten, voedingsbedrijven, drogisterijen en andere winkellocaties in het hele land die BTC accepteren.

De nieuwste toevoegingen aan de steeds groeiende lijst van verkopers die Bitcoins accepteren, zijn beroemde capsulehotels zoals Comicap en Anshin Oyado, een grote consumentenelektronicaketen Bic Camera en Kai Corporation, die vijf restaurants in Japan bezit.

Edelmetaal Handelaren

Voor degenen die hun geld liever in een zware, fysieke vorm willen opslaan, zijn er bedrijven zoals BitGold, die gespecialiseerd zijn in het handelen van goud voor onder andere Bitcoins. Er is ook een bedrijf met de naam Amagi Metals, dat sinds 2012 bitcoins voor edele metalen verhandelt.

Ongebruikelijke manieren om Bitcoins te besteden

In 2013 werd de universiteit van Nicosia, een privéschool in Cyprus, de eerste universiteit die een programma aanbood met de naam “Master of Science in Digital Currency”. Als je dit programma wilt volgen, kun je natuurlijk je collegegeld betalen in Bitcoins.

Meltdown Comic Shop in Los Angeles is onlangs de allereerste stripboekenwinkel geworden die Bitcoins accepteert.

Voor degenen die hun fortuin met Bitcoin hebben verdiend, is er een luxe BTC-marktplaats BitPremier, waar je een villa op Bali of een jacht van $ 11 mln kunt kopen. Bovendien is onlangs een Amerikaanse luxe-sieradenketen Reedshas begonnen met het accepteren van Bitcoins.

Als je avontuurlijk bent, kun je je geluk beproeven op een van de vele Bitcoin online casino’s en goksites.

Ten slotte is het mysterieuze dark web gevuld met websites en markten, waar Bitcoins worden geaccepteerd voor een verscheidenheid aan goederen en diensten, maar deze zijn in de meeste landen volledig illegaal.