Bitcoin wallets voor je telefoon

Voor diegenen die dagelijks actief Bitcoins gebruiken, betalen voor goederen in winkels of ze face-to-face ruilen, is een mobiele BTC-wallet is een essentieel hulpmiddel. Het werkt als een app op je smartphone, waarmee je je private keys opslaat en waarmee je rechtstreeks vanaf je telefoon kunt betalen. Bovendien stellen sommige apps gebruikers in staat de near-field-communicatiefunctie van hun smartphones te gebruiken, wat betekent dat ze eenvoudig hun telefoon tegen de lezer kunnen tikken zonder enige informatie te hoeven geven.

Elke volledige Bitcoin-client vereist toegang tot de gehele Blockchain, dat voortdurend groeit en meerdere gigabytes aan opslagruimte vereist. Daarom maken mobiele wallets gebruik van vereenvoudigde betalingsverificatie (SPV) -technologie. Ze werken alleen met zeer kleine subsets van de Blockchain, en vertrouwen op vertrouwde nodes in het Bitcoin-netwerk om ervoor te zorgen dat ze over de juiste informatie beschikken.

Ondanks dat het een handige on-the-go-oplossing is voor Bitcoin-opslag, zijn mobiele wallets zeer gevoelig voor hackeraanvallen. Bovendien kun je de controle over je wallet verliezen als iemand toegang krijgt tot je mobiele apparaat. Er is een grote verscheidenheid aan Bitcoin-wallet-apps voor apparaten die op Android draaien. Apple verbood Bitcoin-wallets uit de AppStore in februari 2014, maar draaide enkele maanden later zijn beslissing terug.

Meer weten over Bitcoin wallets?

Bekijk deze pagina voor veelgestelde vragen en antwoorden over wallets.

Bitcoin wallets voor Android en IOS (smartphone)