Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koers nieuws

Naast alle voordelen die er aan het gebruik van blockchains zitten, loop je af en toe tegen wat kleine problemen aan. Van die puntjes waarvan je denkt; dat moet toch anders kunnen? Nou zo’n probleem ondervond ik afgelopen week. Er is een project dat ik al langere tijd in de gaten houd. Het moment was daar, ik sloeg toe en kocht DBET. Een token, gebruikt o.a. voor online wedden, die sinds kort draait op de VechainThor-blockchain. Blij met mijn vers gekochte coins, alleen nog even overzetten naar mijn private wallet, en klaar.

Daar ging het alleen mis! De DBET-coins stonden op het exchange nog als ERC20-token (Ethereum). Terwijl de Vechain wallet alleen VechainThor tokens accepteert. De coins worden dus niet binnen één blockchain verstuurd, maar naar een andere blockchain die de tokens niet herkent. Kort gezegd; Ik deed een transactie van een ING-rekening naar een SNS-rekening die alleen SNS rekeningnummers kan herkennen.

In cryptoland is dit momenteel een groot PROBLEEM! Aangezien de transactie niet zomaar ongedaan kan worden gemaakt. Op dit moment moeten er een aantal lastige technische stappen ondernomen worden om de coins terug te halen. Voor de wat technischere mensen: De Keystore moet geëxporteerd worden naar bv. MEW om (eventueel) weer toegang te krijgen tot je verloren coins. Tot slot, YES! Het is gelukt. Na een uur of twee gerommel, slepen en openen van wallets, heb ik weer toegang tot mijn coins.

Mogelijke oplossing hiervoor is: Crosschain Atomic swaps, dat momenteel sterk in ontwikkeling is bij meerdere projecten. Hiermee kan je bv. Bitcoin beschikbaar stellen op de Litecoin blockchain. Een verdere uitwerking van dit principe zou een oplossing kunnen bieden voor dit soort issues. Wellicht komen er nog andere goede oplossingen op korte termijn om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Bitcoin koers analyse

Dan gaan we nu natuurlijk verder met de Bitcoin koers analyse. Allereerst is er nog steeds een verschil van zo’n 175 dollar tussen de verschillende exchanges. Ik gebruik zelf Bitfinex als leidend exchange. Zoals hieronder te zien is zitten we aan het absolute staartje van de zijdelingse beweging. Ik verwacht een vrij grote beweging.

Goed om in je achterhoofd te houden is dat de Bitcoin koers zich nog altijd boven de weerstand van de triangle begeeft. De dagelijkse 9-MA (moving average) heeft de 50-MA omhoog gekruist. Dit geeft de komende dagen ruimte om nogmaals de bovenkant van de range te testen waar we inzitten. Deze range is aangegeven met de gele box.

Op de hierboven getoonde afbeelding is de range nog duidelijker zichtbaar op de vier uurs chart. Een break, en gesloten candle boven deze range, zal de bullish beweging voortzetten. Hierbij let ik als eerste op de prijsactie rond de 6800 dollar. Dit is de afgelopen maanden een vrij grote weerstand geworden.

Bearish scenario

Een break onder 6500 dollar zal de Bitcoin koers snel kunnen terugbrengen naar de 6250 dollar. Uiteraard zou dit voor de bulls een zeer slecht scenario zijn. Hiermee is de breakout van de triangle ongedaan gemaakt en gooit het de deur naar een 6000 dollar retest wagenwijd open. De trend is vooralsnog naar beneden op de kleinere tijdsframes tot de vier uurs chart.

Indicator

Voor de indicatorfanaten onder ons: De Bitcoin koers bevindt zich onder alle Ichimoku clouds, trend is dus omlaag. De daily cloud is groen. Dit zou een positieve run kunnen inleiden als we de vier uurs cloud in kunnen komen. De Heikin Ashi candles op de vier uur geven nog altijd bearish candles. Hiervoor dus nog geen long-entry signaal.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.