Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin Nieuwsupdate

We kunnen er niet omheen. Wat een explosief begin van de week! Fidelity Investments, een fund dat goed is voor zo’n 7 miljard dollar, heeft aangekondigd een nieuw bedrijf op te gaan zetten. Fidelity Digital Asset Services gaat zich volledig richten op het handelen in cryptocurrencies voor grote fondsen.

De Bitcoin koers schoot maandagochtend van 6290 naar bijna 7800 dollar. Wat maakt dat de koers, met name op Bitfinex, explodeerde? Zoals bij velen bekend is trekken sommige mensen USDT (tethers) in twijfel. Ze vragen zich af of de ‘’stabiele’’ cryptovariant van de dollar wel echt fysiek gesteund wordt door echt gestorte dollars. Afgelopen week liepen de gemoederen rondom Bitfinex en de Tethers weer hoog op toen bekend werd dat de opname van fiat langer duurde dan normaal. Hier kwam nog eens overheen dat storten gedurende een week niet mogelijk is. Een stuk uit de officiële reactie van Bitfinex die ik kreeg luidt als volgt;

“Zowel Bitfinex als Tether hebben geen problemen met betalingen (insolventie). Het is gemakkelijk om online FUD te verspreiden via social media. Het klopt dat de opname/storting service vertraagd is, echter is er géén sprake om Bitfinex OF Tether te sluiten. Tether heeft absoluut niks te maken met het tijdelijk stop zetten van de stortingen en opnames. Dit wordt veroorzaakt door een bankwisseling van onze financiële tussenpersoon. Ik hoop dat u begrijpt dat banken extra voorzichtig zijn met bedrijven die verwikkeld zijn in cryptocurrency.”

Bitfinex heeft aangegeven dat alle transacties in de loop van vandaag(dinsdag) weer normaal zouden moeten verlopen. Door alle bovenstaande commotie kwam er een ware golf op gang van beleggers die z.s.m. uit USDT wilde. Opnemen is geen optie op dit moment dus zagen we de overstap naar Bitcoin. Nu veel beleggers deze, en waarschijnlijk ook andere stabiele coins mijden, verwacht ik grote volatiliteit. Zou dit een nieuwe bullrun teweeg kunnen brengen? Zolang er niks ineen klapt denk ik van wel, beleggers parkeren hun geld niet in cryptocoins zoals USDT als ze van plan zijn compleet van de markt te verdwijnen. Overigens leidde een voorgaand Tether-vraagstuk ook een bullrun in….

Bitcoin koers analyse

Het vervelende is dat de technische analyse door bovenstaande gebeurtenis vol ruis zit. Veel indicatoren zijn beïnvloed door de prijsactie rondom de Tethers en we zullen de afloop goed in de gaten moeten houden. Door het vrij grote verschil in prijs tussen exchanges momenteel, hebben we per exchange een andere visie. Op onderstaande afbeelding van Bitfinex is heel goed te zien dat we uit de downtrend zijn gebroken. Voor de chart van Bitfinex lijkt het belangrijk niet terug onder de downtrendlijn te zakken. Een retest in het gele vlak lijkt aanstaande. 6500 dollar zou hier als belangrijke support voor de bulls moeten dienen om niet terug te zakken in de triangle. Indien we hierin slagen zou een echte test van 7400 dollar snel kunnen plaatsvinden.

Op de onderstaande chart van Kraken zitten we nog midden in de triangle.  Hier moet dezelfde 6500 dollar nog als weerstand gebroken worden. We moeten dus heel goed opletten welke kant het prijsverschil op verdwijnt. Klimmen andere exchanges gestaag omhoog, of komt Bitfinex in een vrije val? Mocht de Bitcoin koers niet stabiel boven de 6500 dollar blijven de komende dagen, dan is de kans groot dat we nogmaals richting de 6000 dollar gaan. Met een break boven de 6500 dollar lijkt de weg richting 7400 dollar voor komende week ingeslagen.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.