Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koers analyse

De Bitcoin koers geeft na de signalen van vorige week opnieuw tekenen van opleving. Wederom zijn we aanbeland op een cruciaal punt. Slaan we de weg in trendommekeer naar een bijzonder positieve start van 2019? Of faalt deze rally hier en raken we in een spiraal naar een nieuwe bodem.

Op bovenstaande afbeelding zien we dat de omgekeerde hoofd en schouders van vorige week compleet is. Waar bij een uitbraak naar boven als eindtarget 5400 dollar nog steeds staat, zijn er onderweg natuurlijk nog wel wat hobbels te nemen. Bij een volgende beweging omhoog verwacht ik in ieder geval dat de 4600-4800 dollar getest gaat worden. Dit is ook precies zo’n 50% van de daling van 6000 naar de bodem van 3200 dollar. De naderende lancering van Bakkt, of een plots bericht omtrent een ETF-aanvraag zou de positieve prikkel kunnen zijn voor een prijsdoorbraak. Zoals jullie ondertussen waarschijnlijk ook weten volgt vaak eerst de prijsprikkel en dan het nieuws.

Als we wat verder inzoomen op de 4-uurs chart zie je hierboven de blauwe box. Hierin vormt zich een bullish flag.

Dit patroon is kenmerkend voor de voortzetting van een stijgende koers. Mocht deze naar boven uitbreken is ook de neklijn van de omgekeerde hoofd en schouders gebroken en is er de bevestiging van een uitbraak. Dit zal zeer waarschijnlijk gepaard gaan met goed volume.

Wat nog meer opvalt in de cryptomarkt is onderstaande afbeelding.

Hierop is te zien dat Litecoin al duidelijk boven deze lijn is gebroken. Ook andere munten als DASH, TRON en ADA laten sterke stijgingen zien. Hieruit kan men opmaken dat er best wel wat vertrouwen in de markt aan het groeien is en de Bitcoin koers zal volgen op korte termijn.

Als extra aandachtspunt is bovenstaande chart. Hierop is de totale marktwaarde van alle cryptovaluta op een hoop gegooid. Hier is duidelijk te zien dat ook hier, bij een aanstaande uitbraak, snel richting de 50MA( 175 miljard dollar) en de 200MA(250 miljard dollar) gestegen kan worden. Of de totale waarde neemt vanaf deze weerstand een duikvlucht omlaag richting de onderste supportlijn.

Bearish Scenario

Echter wordt bovengenoemde hoofd en schouders patroon door velen zeer aandachtig in de gaten gehouden. Dit kan gebruikt worden als schijnbeweging. Een korte move zonder volume omhoog om vervolgens hard te kelderen. Een patroon is uiteraard geen garantie. Het geeft een goed beeld van waar de cruciale weerstand zit en wat targets zijn. Ook zijn uitputtingsverschijnselen en aanstaande trendveranderingen zijn goed met patronen te volgen. Dit patroon is kenmerkend voor trendommekeer. Mocht het lijden tot een stijgende koers zal dit naar alle waarschijnlijkheid gedurende langere tijd stijgen aangezien de trend dan weer positief is.

Indien de Bitcoin koers de neklijn niet kan doorbreken en terugzakt onder de 3850 dollar, blijft er sprake van een neergaande trend. Hiermee lijkt een retest van de bodem op 3200 dollar haast onvermijdelijk. Onderweg naar beneden zijn 3800 en 3400 dollar zones waar enige support gevonden kan worden. Waarbij de 3800-3650 zone het sterkt oogt.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.