Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koersverwachting 2019

De rook van al het afgestoken vuurwerk is opgetrokken en de batterij weer is opgeladen na een paar dagen rust en gezelligheid. Of de cryptopijn van 2018 nou verdronken is met champagne of weggegeten met oliebollen, alle hoop is gevestigd op 2019. Tijd voor een positief begin van een prachtig cryptojaar!

Tip voor januari

Voor iedereen die afwachtend is en een goed beeld wil krijgen van de markt moet de komende weken goed opletten. Wat in mijn optiek erg belangrijk voor het verloop van de eerste zes maanden van 2019 zijn de komende 2 tot 4 weken. Hierin kan het sentiment van de markt vorm krijgen en kunnen we zien hoe de markt reageert op goed/slecht nieuws.

Een aantal events om in de gaten te gaan houden die ons te wachten staan in 2019;

  • Lancering Bakkt in kwartaal 1 2019(waarschijnlijk begin januari meer nieuws)
  • Constantinople Hard Fork van Ethereum op 16 januari
  • Nasdaq zal waarschijnlijk een streefdatum vrij gaan geven voor Bitcoin futures
  • Ontwikkelingen op technisch gebied zoals Schnorr
  • Lightning Netwerk dat werkelijk met de dag uitbreidt

Om het sentiment van 2018 als voorbeeld te nemen. 2017 is dan wel afgesloten met mega winsten en zelfs iedereen die geen enkel had verstand van Bitcoin/Blockchain bleef kopen. Half december 2017, bleek achteraf, was de piek voor de Bitcoin koers. Waar de meest onzinnige headlines in de kranten goed waren voor minimaal 20% prijsstijging in 2017, bleek dat begin 2018 zelfs de aankondiging van technische updates de prijs nog geen 0.01% deed stijgen. Ondanks dat vele mensen erg hoopvol waren tekende het sentiment zich toch al snel vrij negatief op de charts.

Het kán dus goed zijn dat half december 2018 een nieuwe bodem is gelegd voor de Bitcoin koers die we nooit meer terug gaan zien. De komende weken zullen moeten gaan uitwijzen wat de richting van 2019 gaat worden. Zelf ben ik bijzonder positief over 2019. Met alle technische ontwikkelingen en de rust die lijkt terug te keren in de markt na onder andere de Bitcoin Cash soap. Naast de bedrijven die ik oplossingen zie bouwen omtrent o.a. patiëntendossiers, zie ik het instappen van megapartijen als Bakkt en Nasdaq die Bitcoin futures wil gaan lanceren ook erg positief tegemoet.

Bitcoin koers analyse

Als we de 4-uurs chart bekijken zien we een omgekeerde hoofd en schouders.

Wat zegt dit nu eigenlijk? Het is vrij simpel. De Bitcoin koers zakte van 4400 dollar naar 3700 dollar. Hiermee voltooide de linkerschouder. Vervolgens kon de horizontale lijn(groene), ook wel neklijn genoemd, niet gebroken worden en zakte door naar 3200 dollar. Met deze daling werd het hoofd gevormd. Op deze bodem van 3200 dollar waren op hoge tijdsframes ook bullish divergences zichtbaar. De Bitcoin koers wist vanaf deze bodem weer te klimmen tot aan de groene weerstandslijn (neklijn) maar wederom werd deze niet doorbroken. Hierna zakte de koers nogmaals tot zo’n 3700 dollar waarmee ook de rechterschouder tevoorschijn is gekomen. Kortom; Dit patroon geeft aan dat de koers na het dieptepunt van 3200 dollar weer is gaan zakken vanaf de weerstandslijn rond de 4200 dollar maar niet lager kan komen. Logisch gevolg van wat niet verder omlaag kan, gaat omhoog bij het doorbreken van de 4200 dollar weerstandslijn. Het target van dit patroon is weergegeven in de blauwe box rond de 5400 dollar. Echter heb ik een ‘’veiliger’’ target dat iets lager ligt doordat de 200MA(voortschrijdend gemiddelde) van de 12-uurs chart zich rond de 5250 dollar bevindt.

Bearish scenario

Op onderstaande afbeelding staat de supportlijn van de hierboven genoemde omgekeerde hoofd en schouders met groen weergegeven.

Indien deze supportlijn breekt rond de 3930 dollar, is een eerste targetzone in de blauwe box weergegeven rond de 3700 dollar. Zou deze supportzone ook breken is de volgende blauwe targetbox rond de 3400 dollar aan de beurt voordat de bodem van 3200 een retest kan krijgen.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.