Bitcoin koers analyse prijs BTC
Crypto nieuws update

Wat speelt er weer veel in Cryptoland. Om met een positief nieuwtje af te trappen; de release van GRIN een feit. GRIN is een privacy coin die gebruikt maakt van de Mimblewimble technologie. Door het combineren van transacties en (onder andere) het niet gebruiken van adressen proberen ze een nieuwe vorm van anonimiteit te creëren. GRIN gebruikt een model dat volledig gebaseerd is op donaties. Er is geen ICO (Initial Coin Offering) aan vooraf gegaan. Dit is volgens de ontwikkelaars erg belangrijk voor de toekomst van het bedrijf en het waarborgen van de decentraliteit. Het ziet er veelbelovend uit, het minen trekt veel belangstelling, maar de toekomst moet uitwijzen hoe de competitie met andere privacy-coins als Monero en ZCASH gaat verlopen.

Dan hebben we afgelopen week ook weer een hack voor de kiezen gehad. Cryptopia (Exchange) verloor naar verluidt zo’n 13 miljoen dollar. Vermoedelijk zijn er ook funds naar dit adres gesluisd:  https://etherscan.io/txs?a=0xaa923cd02364bb8a4c3d6f894178d2e12231655c Op moment van schrijven zijn er in deze wallet 28,773 ETH aanwezig afkomstig van een Cryptopia wallet. Exitscam of ordinaire hack? Wordt vervolgt.

Door de shutdown in Amerika kunnen belangrijke deadlines voor onder andere BAKKT en mogelijk ook ETF-aanvragen flinke vertragingen oplopen. Dit zal mogelijk leiden tot minder vertrouwen om te kopen onder beleggers in cryptomarkten.

Als laatste dan nog de ETH-fork vertraging door kwetsbaarheid in upgrade ‘’Constantinople’’. Ontwikkelaars werden op een kwetsbaarheid gewezen en hebben besloten de upgrade uit te stellen. Zodra dit verholpen is zal er ongetwijfeld op korte termijn een nieuw ‘’block’’ worden genoemd waarin alsnog de Constantinople-upgrade wordt doorgevoerd.

Bitcoin koers analyse

Afgelopen week is de Bitcoin koers wederom onder druk komen te staan. Echter als ik terugkijk naar vorige accumulatieperiodes zou onderstaande afbeelding op een vergelijkbare periode kunnen duiden.

Nadat er een duidelijke bodem is gevormd op de dagelijkse chart is er nog geen nieuwe top gemaakt boven de 29 november prijs. Echter is er veel voor te zeggen dat na het dieptepunt van 14 december er een retest van support zou moeten plaatsvinden. Op dit moment hangt de Bitcoin koers precies op de supportzone van 3650 dollar.

Zoals hierboven te zien is, op de dagelijkse chart, de bullish divergence op zowel de RSI als de MACD duidelijk zichtbaar. Na de retest die we nu hebben op de 3650 dollarzone, heb ik bij een uitbraak omhoog, 4300 dollar als target. Dit komt overeen met de piek die we tot nu toe hebben gehad in 2019. Mochten we vanuit die zone verder uitbreken is de volgende grotere weerstandszone rond de 4700 dollar.

Echter hebben we nog geen nieuwe piek gezien in 2019 en zoals duidelijk zal zijn, de trend is nog altijd bearish. De 4400 dollar van de kerstrally zou ook zomaar het einde kunnen zijn van de relief-rally.

Bitcoin koers

Mocht na de breakdown van vorige week ook bovenstaande groene supportlijn breken, zitten we heel snel op 3450 dollar. Vervolgens zou de 3200 dollar support kunnen bieden voordat er nieuwe dieptepunten van 2019 gemaakt worden.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.