Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuw update

Zo zie je, een geduldig mens heeft niet de halve maar de hele wereld in cryptoland. Waar ik vorige week een beweging omhoog nog enigszins betwijfelde doordat het wel erg lang duurde, is toch gebleken dat er voor de geduldige traders een beloning te halen viel. Met een mooie candle schoot de Bitcoin koers maandag van 3700 naar 4000 dollar.

De tech-startup Blockstream heeft als eerste de code vrijgegeven waarmee Schnorr signatures getest kunnen worden. Volgens sommige ontwikkelaars zal de implementatie van de Schnorr-upgrade veel verbeteringen met zich meebrengen voor de Bitcoin blockchain.

Dan heb ik mogelijk nog een positieve mededeling voor de Altcoin liefhebbers onder ons! De kruising van de 50ma over de 200ma op de dagelijkse chart nadert voor een aantal altcoins.

Deze ‘’golden cross’’ is hierboven te zien op de ETH/ BTC chart. Hierbij kruist de blauwe lijn (gemiddelde van afgelopen 50 dagen) de gouden lijn (gemiddelde van afgelopen 200 dagen). Sinds de golden cross omlaag, in juli 2018, is de ETH/BTC koers in een vrije val terecht gekomen. De ETH/BTC koers is voor het eerst sinds het begin van de bearmarket boven de 200ma(gouden lijn) gekomen. Indien de blauwe lijn weer boven de gouden kruist zou dit het begin kunnen inluiden van een heel mooi Alt-voorjaar.

Een aantal andere altcoins zoals IOTA en POWR zitten ook dicht tegen deze trendommekeer aan.

Ook het volume in altcoins is de afgelopen tijd flink gestegen. Dit zou een, al dan niet tijdelijke, trendommekeer ook bevestigen. Gaan we dan eindelijk weer een echt altseizoen tegemoet?

Bitcoin koers overview

Op onderstaande afbeelding is de grotere range van 5800 – 3150 dollar zichtbaar.

na de break omhoog afgelopen week is de weerstand van 4000 dollar gebroken. De volgende hordes zijn 4250 en 4700 dollar ( Oranje lijnen) die genomen moet worden om richting de bovenkant van de range te komen. Onderweg komt ook de 200MA voorbij die als weerstand zal dienen. Er is sinds de negatieve break op 13 maart 2018 geen dag meer boven deze lijn gesloten. Deze weerstand zal de Bitcoin koers tegenkomen rond de 5200 dollar.

Na de stijging van afgelopen dagen komt er mogelijk een kortstondige correctie. De koers zou rond de 3750 dollar support moeten vinden om zeer waarschijnlijk hierna de 4200 dollar te test. Als de koers vanaf dit prijspunt al niet een keer een speldenprik richting de 4200 dollar maakt.

Lagere tijdframes

Tot de 4 uurs chart ziet het er eigenlijk best goed uit. Het volume bij de uitbraken was voldoende om aan te nemen dat het hier geen schijnbeweging betreft.

Hogere tijdframes

De dagelijkse en 3 dagelijkse candle zijn heel mooi gesloten. De RSI en stoch-RSI (relatieve sterkte trend) op de dagelijkse chart lijkt iets aan het toppen. Echter hebben de 3 dagelijkse en wekelijkse nog voldoende ruimte voor een flinke stijging. Een test van 4200 dollar lijkt dan ook onvermijdelijk op korte termijn en 4700 dollar is ook binnen handbereik.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.