Bitcoin koers analyse prijs BTC

 Bitcoin nieuws update

Nieuws uit de hoek van institutionele beleggers. Fidelity Investments heeft de crypto custody service, ook wel vermogensbeheer, voor de eerste investeerders geopend. Dit moet het voor grote institutionele beleggers zoals pensioenfondsen makkelijker maken om te investeren in cryptocurrency. Een van de grootste verschillen tussen private beleggers en institutionele beleggers is het volume van verhandelen. Hierdoor zijn o.a. de beveiligingseisen en liquiditeit zeer belangrijk.

Wat nog meer opvalt is het aantal dagelijkse Bitcoin transacties.

Zoals hierboven te zien is het aantal transacties van 168.178, het dieptepunt in maart 2018, gestegen tot 367.827 op 28 februari 2019. Zo klimt het totaal aantal transacties op de Bitcoin blockchain langzaam maar zeker weer richting de all time high van 490.644 verwerkte transacties op 14 december 2017. Hieruit zou opgemaakt kunnen worden dat de algehele interesse in Bitcoin en de cryptomarkt een groeispurt in adoptie aan het maken is.

Bitcoin koers update

Het wil nog niet lukken om met overtuiging de grens van 4000 dollar te doorbreken. Op dit moment schommelt de Bitcoin koers rond deze grens zonder al te veel volume. Het lijkt erop dat een volgende beweging op korte termijn aanstaande is.

Bullish scenario

Op bovenstaande afbeelding heb ik de twee meest voor de hand liggende scenario’s uitgetekend. Mocht de Bitcoin koers vanaf de oranje supportlijn toch de 4000 dollar weten te breken en doorschieten richting de 4100 dollar blijft het bullish scenario in takt. Mogelijk schiet de prijs direct door naar het tweede target van de 4300 dollarzone. Indien de prijs terugzakt om te consolideren zal dit op de support van 4000 dollar moeten gebeuren. Hierna zou de Bitcoin koers verder omhoog kunnen kijken richting de 4300 en vervolgens 4700 dollar. Echter kan een stijging niet lang op zich laten wachten. Als de koopdruk afneemt zal de zwaartekracht het overnemen.

Bearish scenario

Op dit moment is zoals gezegd het volume niet erg hoog. Dat de prijs rond deze grote weerstand van 4000 dollar blijft schommelen is dan ook niet al te positief.

 

Op bovenstaande foto nogmaals dezelfde afbeelding maar nu voor een bearish vervolg. Mocht de Bitcoin koers onder de oranje supportlijn breken is het volgende supportpunt 3900 dollar. Zowel de diagonale als horizontale support, weergegeven in het groen, komen daar samen. Mocht deze support breken dan zal er een versnelling plaatsvinden richting de 3800 dollar. Dit is op de foto te zien in het rode vlak. Hier zou de prijs kunnen consolideren. Breekt ook deze supportzone van 3800 dollar, komt 3650 tot 3500 dollar in beeld als support. Hiermee is de bullish poging van 2019 teniet gedaan.

Als laatste stops voor een nieuw dieptepunt van 2019 zijn 3400 en 3250 dollar nog als support aangewezen.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.