Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuws update

Het meest opvallende nieuws van de afgelopen week is toch wel dat de CBOE Futures Exchange (CFE) stopt met het uitgeven van Bitcoin futures. Bitcoin futures zijn termijn gebonden contracten. Deze verhandelbare contracten zijn gebaseerd op de waarde van de Bitcoin koers, waarbij het verlopen zoals gezegd op een vooraf bepaalde termijn plaats zal vinden. Vooralsnog verlopen de laatste contracten in juni. Het is nog onduidelijk of CBOE op een later tijdstip het verhandelen van futures gaat vervolgen. Echter is het volume van grote concurrent CME aanzienlijk hoger.

Daarnaast kwam hardware-wallet gigant Ledger met het nieuws dat onderzoekers diverse kwetsbaarheden in de wallets van concurrent Trezor hebben gevonden. Nadat Ledger tevergeefs meermaals contact heeft gezocht met Trezor hebben ze de kwetsbaarheden publiek gemaakt.

Bitcoin koers update

Zaterdagochtend is de 4000 dollar grens gebroken. Met een piek tot 4166 dollar is er wat ruimte voor consolidatie. Het is nu belangrijk voor de bulls om de 4000 dollar grens te bewaken.

Zoals hierboven te zien is de 4000 dollar, deels ook als psychologische grens, meermaals lastig te breken bleek. Het volume is tot op heden nog niet erg hoog en het risico van een fake out is aanwezig. Dit zou een schijnbeweging omhoog kunnen zijn voor de werkelijke beweging naar beneden met volume.

Op bovenstaande afbeelding zijn met de blauwe vlakken de supportzones aangegeven. Zoals te zien heeft de Bitcoin koers meerdere keren rond deze zones support of weerstand gevonden. Hierdoor zijn deze vlakken nu bij een mogelijke daling een mooie support. Sommige zones zijn sterker dan andere doordat de prijs in het verleden een sterke weerstand vond, zoals de 3650 dollar. Dit is na het breken doorgaans daardoor een sterkere support.

Hierboven zijn de weerstandsniveaus weergegeven waar de Bitcoin koers mee af moet rekenen om de prijsstijging voort te zetten.

Voor de bulls is het zaak om mogelijk verkoopvolume te gaan absorberen en richting de 4200-4300 dollar door te stoten. Voor bears is het belangrijk om snel weer de 4.000 dollar te breken en het volume op te schroeven.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.