Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuws update

ETF-aanvraag VanEck en CBOE

De afgelopen week zijn er weer wat opvallende nieuwsitems voorbijgekomen. Zo werd er bekend dat er op de ETF-aanvraag(exchange traded fund) van VanEck en CBOE niet al te positief is gereageerd. tussen 13 februari en 12 maart kregen Amerikaanse burgers de mogelijkheid zich uit te laten over de Bitcoin-ETF aanvraag van VanEck en CBOE. In totaal zijn er slechts zeven brieven binnengekomen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), waarvan er zes negatief waren.

Echter zou het direct afkeuren van een ETF vanwege manipulatie en de zorgen rondom bescherming van beleggers tegenstrijdig zijn. Zonder beleggingsfonds kopen beleggers via ongereguleerde beurzen. Dit vergroot juist de kans op verlies van investering.

Bakkt

Dan Bakkt, dat ondertussen meer vertraging kent dan de NS. Het langverwachte bitcoin-effecten platform Bakkt moet wederom rekening houden met vertragingen vanwege zorgen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het zou vooral gaan om het plan van Bakkt om de bitcoins van investeerders zelf te willen beheren. Dit noemt men ook wel custody.

Bakkt zal aan aanvullende eisen moeten voldoen als het de bitcoins van klanten wil gaan beheren. Het platform heeft de goedkeuring van CFTC nodig om te kunnen opereren, maar vanwege de custody-plannen “moet de onderneming het bedrijfsplan indienen en is er een openbare commentaarperiode vereist. Hierdoor zou de goedkeuring van de CFTC verder vertraagd worden.

Binance API

Uit een aantal aanpassingen aan de code van Binance’s Public Application Programming Interface (API) blijkt dat de crypto-beurs binnenkort mogelijk margin trading toe gaat voegen. De aanpassing van de API werd vorige week door Binance doorgevoerd en op 20 maart ontdekt door een gebruiker van Reddit.

Met margin trading kunnen beleggers beleggen met een hefboom, bijvoorbeeld een hefboom van x100. Andere crypto-beurzen zoals OKEx en Bitfinex bieden deze mogelijkheid al. Wanneer Binance de upgrade live gaat zetten, en daarmee margin trading activeert, is nog niet bekend. Dit zou echter voor de gehele altcoinmarkt een gamechanger kunnen zijn.

Bitcoin koers update

De prijs van één Bitcoin is op dit moment 4044 dollar. Hiermee bevindt de prijs zich net onder het eerste weerstandsniveau van zo’n 4057 dollar. Op onderstaande afbeelding is te zien dat de groene supportlijn gebroken is en het volume tijdens de prijsstijging is afgezakt.

Voor de bulls is het zaak om het volume op te schroeven en het weerstandsniveau van 4057 dollar terug te pakken. Vervolgens zullen 4130, 4225 en 4370 dollar de grootste niveaus van weerstand zijn in een mogelijke trend omhoog.

Bearish scenario

In dezelfde afbeelding is ten voordele van de bears eigenlijk hetzelfde op te merken. Voor de bears is het positief dat de 4057 dollar barrière tot op heden goed standhoudt. De diagonale support, met groen ingetekend hieronder, is gebroken en een poging van de bulls om weer omhoog te breken is afgeslagen.

Zodra de bears erin slagen de verkoopdruk op te voeren en de Bitcoinprijs onder de 4000 dollar komt is de 3939 dollar de eerste, grotere supportzone die we tegenkomen. Mocht deze supportzone breken, dan zijn de volgende belangrijkste supportzones rond de 3850 en 3750 dollar.

Aangezien er in een week tijd veel kan veranderen en een volgende grotere beweging aanstaande lijkt, vermeld ik de ondergrens support van 3650 en 3550 dollar van de range. Een uitschieter naar boven zou boven de eerdergenoemde weerstandsniveaus af moeten rekenen met 4500, 4700 en 4900 dollar.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.