Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin nieuws update

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over twee voorstellen voor een bitcoin exchange-traded funds (ETF) uitgesteld. De voorstellen zijn gedaan door Bitwise en VanEck. Tot nu toe heeft de SEC nog geen enkele bitcoin ETF goedgekeurd. Toch zijn er positieve signalen dat deze er uiteindelijk wel zullen gaan komen. Commissielid Robert J. Jackson Jr. zei tijdens een interview in februari dat hij verwacht dat een van de aanvragen uiteindelijk aan de standaarden zal voldoen.

De hardware wallet fabrikant Ledger is de samenwerking aangegaan met het in Hong-Kong gevestigde Legacy Trust. Samen willen de bedrijven crypto custody aan gaan bieden voor institutionele beleggers. Het nieuws werd aangekondigd op 28 maart in een officiële persverklaring.

Een van Duitsland’s grootste aandelenbeurzen, Börse Stuttgart, is van plan samen met Axel Springer en Finanzen.net een nieuw handelsplatform te lanceren. Het handelsplatform zal naar verluidt door blockchain worden aangedreven en zal de handel in verschillende digitale activa faciliteren.

Als gevolg van het groeiende aantal institutionele bedrijven en investeerders dat de crypto-wereld instapt neemt het momentum voor de adoptie van zowel de technologie als cryptocurrencies verder toe. Dit zou op de lange termijn tevens een verdere groei van deze opkomende industrie kunnen verzekeren.

Bitcoin koers update

Afgelopen nacht is niet alleen de wekelijkse candle, maar ook de maand maart is gesloten. (de chart bekijk je dan op maandelijks niveau, elke prijs-candle representeert dan één maand). Met een slot van 4167 dollar is de maand maart voor velen boven verwachting gesloten. Direct na het sluiten van de maandelijkse candle zakte de koers met een schijnbeweging naar beneden die door onderstaande supportzone goed werd opgevangen.

Zo is te zien dat de zones waar de prijs eerst niet naar boven kan breken, later kunnen dienen als support.

De Bitcoin koers bevindt zich nog onder de weerstandszone van 4225 dollar. Vervolgens is er nog een flinke weerstand rond de 4400 dollar. Echter is het daarboven zeer interessant.

Zoals je je zeer waarschijnlijk nog kunt herinneren en op bovenstaande afbeelding kunt zien, is er een gigantische daling geweest van 5600 naar 4400 dollar in slechts enkele dagen. Dit wordt ook wel een gat genoemd. In zo’n zone is er niks opnieuw getest en zal er bij een stijging ook weinig weerstand te vinden zijn. Doorgaans worden deze gaten vroeg of laat wel weer gevuld. De bulls zijn nu er dichtbij en als ze nog een laatste tandje bij kunnen schakelen is het mogelijk dit gat richting de 5600 dollar op te vullen. Het volume zal daarvoor wel nog verder omhoog moeten.

Bearish scenario

Zoals hierboven gemeld laten de bears op dit moment weinig horen en zien. Ze zullen de laatste twee grote weerstandsniveaus met hand en tand moeten verdedigen of het cryptovoorjaar is officieel van start gegaan.

Indien de koers blijft steken op de horde van 4225 dollar zijn er twee supportzones bijgekomen. Een groot deel van maart waren 4000 en 4060 dollar het strijdtoneel. Dit zijn op dit moment kleine supports voordat de prijs verder zou kunnen zakken naar de, met blauw aangegeven, zones op de chart.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.