Bitcoin koers analyse prijs BTC

Een nieuwe week betekent een nieuwe Bitcoin koers update. Afgelopen week was de crypto community in de ban van de liquidatie van een longpositie op Okex (exchange). Het betrof hier een positie met de astronomische waarde van 460 miljoen dollar. Kortgezegd leent men geld om een grotere positie in te nemen dan de waarde van hun eigen account. Door velen werd er gespeculeerd hoe Okex dit zou oplossen en hoe de markt hierop zou reageren. Lees hier meer over de Okex-liquidatie.

Bitcoin koers pricetalk:

Zoals vorige week besproken is het van cruciaal belang boven de $6.800,- supportzone te blijven. Op onderstaande afbeelding is zowel de horizontale als diagonale support met groene lijnen weergegeven. Als eerste target is $7.700,- gekozen. Dit is een sterke weerstandszone. Als tweede targetzone is $8.200,- uitgelicht. Dit is de zone waar afgelopen rally is gestopt. Hier moeten we afwachten of het lukt omhoog richting $8.500,- en $8.800,- uit te breken. De dagelijkse RSI is gereset en support een prijsstijging. Nemen we de wekelijkse MACD (hier besproken), dan is deze nog steeds positief en lijken we wat prijsstijging te gaan zien de komende dagen.

Bitcoin koers

Zijn we dan helemaal uit de ellende? Indien Bitcoin bovenstaande scenario niet kan volgen moeten we letten op de hieronder getoonde prijszones. Mocht Bitcoin door de $6.800,- breken, dient $6.350,- als eerst volgende grotere support. Vindt ook hier geen reversal plaats dan is de $6.000,- een volgende stopplaats. Als laatste stop voordat we dieper gaan duiken zal de zone rond $5.800,- als retest van eind juni kunnen dienen.

Bitcoin prijs

In de komende week zal er wellicht een uitspraak komen omtrent de ETF-aanvraag van VanEck. Waar vijf SEC-commissieleden een stem uit mogen brengen, lijkt de stand momenteel 3-2, waarmee de aanvraag zou worden afgekeurd. Echter heeft één lid wat pikante, zeer positieve, uitspraken gedaan in het nieuws. Hiermee zou ze zomaar iemand hebben kunnen overtuigen toch vóór te stemmen en de aanvraag zou hiermee groen licht krijgen. Ingecalculeerd in de prijs lijkt al een uitstel van uitspraak.

Volg hier de actuele Bitcoin koers en de beste aankoop/verkoop prijzen.

Groetjes en een goede week toegewenst!

Michiel Ipenburg

 

 

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.