Bitcoin koers analyse prijs BTC

Naast onze wekelijkse Bitcoin koers analyse is het deze week weer tijd voor de uitleg van een indicator. Voordat we in de STOCH-RSI duiken wil ik nog iets duidelijk maken over marktmanipulatie. Vorige week heb ik het gehad over de ETF-aanvraag. Met het uitstellen van deze aanvraag, wat te verwachten viel, dook de prijs naar beneden. Door de media werd de ETF uitstel als reden opgegeven. Hierbij kwam nog het nieuws dat het KuCoin (exchange) kantoor in Hong Kong leeg zou staan. Dit alles maakte dat de prijs van één Bitcoin zaterdag daalde tot 6.000 dollar. Kijken we puur naar de feiten kunnen we het volgende concluderen. Het was op zijn minst te verwachten dat de beslissing over de ETF-aanvraag vertraagd zou worden. Daarnaast bleek het nieuws omtrent KuCoin onjuist. Wat er in dergelijke situaties ontstaat, is dat grote partijen de prijs beginnen te drukken en hierdoor een paniekreactie veroorzaken bij nieuwe investeerders. Een stuk lager kopen de grote partijen weer terug en komt het nieuws naar buiten dat het allemaal wel meevalt. Met de manipulatie proberen ze kleine investeerders geld afhandig te maken.

Indicatoren:

Tijd voor de STOCH-RSI indicator. De STOCH staat voor stochastisch, een opeenvolging van toevallige/willekeurige uitkomsten. RSI zoals HIER uitgelegd, staat voor relatieve sterkte en richting van de trend. Goed om te weten is het verschil tussen RSI en STOCH-RSI. De RSI bepaalt de sterkte en richting van een trend op basis van prijs. De STOCH-RSI bepaalt de richting op basis van een set, meestal 14, RSI eenheden. Dus als je een chart open hebt op een 60 minuten tijdsframe, wordt de RSI berekend over de afgelopen 14 uurs candles. De STOCH-RSI wordt hierin berekend over de afgelopen 14 RSI eenheden. De STOCH is dus een indicator op een indicator. Ik zie dit als wichelroede, een voorspellende indicator die perfect te gebruiken is samen met de RSI-indicator. Op onderstaande afbeelding een voorbeeld van de driedaagse chart, met de STOCH-RSI als bovenste indicator en eronder de RSI.

Bitcoin koers

Bitcoin koers analyse:

Bitcoin heeft de afgelopen week wat flinke klappen gehad. Zoals afgelopen week besproken, was de 6800 dollar een belangrijke support om te houden. Hier werd feilloos doorheen geprikt en een low van 6000 dollar werd gemaakt. Om verdere daling te voorkomen is het zaak voor de bulls om de 6000 dollar en de jaarlijkse low van 5775 dollar niet te laten breken. Als volgende stop is de 5400 dollar, die als support zal dienen.

Bitcoin prijs

Vooralsnog hebben de bulls de 6000 dollar goed weten te verdedigen. Dit zou na het dieptepunt van eind juni kunnen dienen als hogere laag. Hiernaast hebben we met de piek van 24 juli (8500 dollar) een hogere piek gemaakt. Wat ook opvalt is de bullish divergence op zowel de 12-uur, dagelijkse, drie dagelijkse en wekelijkse charts. Dit alles zou een flinke prijsstijging kunnen inhouden. Allereerst moet er afgerekend worden met de 6500 dollar zone. Hierna zijn de targetszones: 6800, 7000 en 7400 dollar. Laten we zien of de bulls hard terugslaan.

bitcoin analyse

Volg hier de actuele Bitcoin koers en de beste aankoop/verkoop prijzen.

Groetjes en een goede week toegewenst!

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.