Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koers analyse:

Deze week wil ik jullie met de Bitcoin koers analyse meer informatie geven over de mogelijke bullish setup voor de komende weken. Om te beginnen hebben we de MA (moving average), in het nederlands gemiddelde lijn. Deze MA-lijnen geven dus een aardig beeld van richting en sterkte van de trend. Indien we spreken van een cross-over, kruist een MA een andere MA lijn. Zoals op onderstaande afbeelding op een daily chart de 9 MA (oranje) die de 20 MA (blauw) kruist.

Bitcoin koers

Veel gebruikte waardes zijn 9, 14, 20, 50, 100 en 200. De waarde is te zien als gekozen instelling waarover je de berekening wilt zien. In geval van de 9 MA op een dagelijkse chart wordt dus de gemiddelde lijn van de afgelopen 9 dagen getoond. Op de 20 MA op een vier uurs chart wordt de gemiddelde waarde berekend over de afgelopen 20 vier uurs candles. Dit omdat het gekozen tijdsframe 4 uur is.

Als we een target nemen van de 50 MA dagelijkse chart en 20 MA wekelijkse, komen we op 6940 en 7450 dollar uit. Dit zijn grote punten waarop een cross-over plaats kan vinden maar mogelijk ook weer een trend ommekeer kan plaatsvinden. Vooralsnog zijn deze twee targets dus goed om in de gaten te houden.

Verder hebben we zoals hieronder te zien een duidelijke bullish divergence op de 3-dagelijkse chart en op de wekelijkse. Hiermee lijken we op weg naar een aantal hele groen gekleurde weken.

Bitcoin koers

ETF nieuws:

Het nieuws dat de SEC de ETF-aanvragen opnieuw gaat bekijken lijkt de markt ook goed te doen. Hiertoe is besloten nadat er intern kritische vragen werden gesteld over het afwijzen. De reden van afwijzen was dit keer ook interessant. Waar voorheen allerlei redenen werden aangedragen bleef het nu vrij oppervlakkig. Des te meer reden voor vele investeerders dat het goedkeuren van een ETF aanstaande is.

Bearish scenario:

Wat we goed in de gaten moeten houden is een dubbele top rond de 6800 dollar. Dit is een sterke weerstandszone. Mochten we na de kleine correctie richting de 6500 dollar, wederom de 6800 dollar niet kunnen doorbreken, ontstaat er een dubbele top. Zeer waarschijnlijk gepaard met een bearish divergence. Hierbij is de prijs dus even hoog, maar de RSI aanzienlijk lager. De trend zou hier mogelijk kunnen keren.

In dergelijk geval is 6500 dollar een belangrijke zone om in de gaten te houden. Hier beweegt zich, zoals hieronder te zien, ongeveer de 9 MA (oranje lijn) van de dagelijkse chart.

Bitcoin koers

Belangrijk om de bullish setup in stand te houden is dus de zone rond de 6500 dollar. Mocht deze breken zullen we snel op de 6400 dollar zitten. Hierna is de 6200 dollar de volgende supportzone.

Het ziet er vooralsnog goed uit en volg hier de actuele koers.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.