Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koers analyse:
Voordat ik jullie meeneem in de Bitcoin koers analyse van deze week zal ik eerst iets vertellen over een aparte gebeurtenis gisteren. Op Bitfinex werd een zogenoemde hidden buy wall (onzichtbare muur) geplaatst op 7290 dollar. Deze orders worden hidden walls genoemd doordat de orders niet zichtbaar zijn in het orderboek. Je ziet dus in de transacties wel dat er verkocht wordt maar de prijs verandert niet. Er werden 12.000 BTC shorts geopend in amper een uur tijd. Er werd dus volop gespeculeerd op een zakkende prijs. In totaal absorbeerde deze ‘muur’ naar schatting zo’n 18.000 bitcoins. Waarom zou je op zo’n hoge prijs willen kopen is nu de vraag. Ik heb hier enkele suggesties voor. Er zijn, gezien de flinke stijging van afgelopen week, veel mensen die willen verkopen/shorten. Er is dus een flinke liquiditeit rond de 7300 dollar. Mocht je gewoon heel veel willen kopen omdat je verwacht dat de prijs op korte termijn flink gaat stijgen is dit een logische move. Hoe verder de prijs zakt, des te kleiner de kans dat je dergelijke hoeveelheden kunt kopen. Dit doordat andere mensen de prijs weer zullen opdrijven. Een andere mogelijkheid is dat deze partij iets weet of verwacht waardoor de prijs enorm zal gaan stijgen de komende weken. Op onderstaande afbeelding zie je de enorme groei in shorts vs. longs gisteren.

Bitcoin koers

Over de verwachtingen in prijs heb ik de onderstaande chart gemaakt. Hierin is goed te zien hoe in de prijszone van 7300-7500 dollar zeer veel weerstand te vinden is. Hieruit naar boven uitbreken zou weleens de grootste verrassing van 2018 kunnen zijn. Met boven genoemde shorts die rond de 7300 dollar geopend zijn, zou met een stijging van 100 dollar alsnog de verwachte short squeeze kunnen plaatsvinden.

Bitcoin koers

De wekelijkse en maandelijke chart zijn vrij positief gesloten. Het zou extreem bullish zijn als we boven de 7000 dollar kunnen blijven. Een kleine correctie lijkt onvermijdelijk maar boven de 6800 dollar blijven is wel vrij belangrijk om af te kunnen rekenen met alle bovenstaande weerstanden. Indien we de stijgende trend kunnen vasthouden hebben we te maken met de volgende weerstanden: 7400, 7800, 8000 en 8500 dollar. Zetten we na een kleine dip de rally van 2018 voort?

Bearish setup:

Mocht de support rond 6800 dollar niet houden, hebben we een vrij bearish scenario. Er is momenteel een duidelijke bearish divergence op de 4-chart aanwezig. Normaal gesproken leidt dit tot een prijsdaling van rond de 10%. Dit zou betekenen dat we rond de 6600 dollar zouden uitkomen. Nog altijd hebben we dan een hogere laag. Zodra deze zone wordt gebroken is de kans groter dat we wederom richting 6000 dollar koersen. Op onderstaande afbeelding zie je de groene supportlijn. Daarnaast zijn de gele boxen mogelijke supportzones om goed in de gaten te houden en te zoeken naar bullish divergences.

Wil je geen moment prijsactie missen? Volg hier de actuele koers.

Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.