Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bitcoin koers analyse

Om maar gelijk terug te komen op vorige week; Bitcoin is springlevend en wat een volatiliteit hebben we gezien. Het volume is afgelopen week flink omhoog gegaan en er zijn prijsstijgingen/dalingen van enkele procenten per uur. Zoals hieronder te zien, zoals verwacht, heeft de Bitcoin koers support gevonden in de grote blauwe supportzone.

Bitcoin koers

Alle koersen zijn gisteren flink gestegen. Alle cryptocurrency maakten flinke sprongen omhoog tot wel 20% voor ook grote namen als; ZEC, ADA, XMR, ETH en LTC. Zijn we dan nu op de bodem van 2018? Dit is uiteraard niet te voorspellen. Wel zullen er veel signalen uit de chart komen. Voor de toekomstige prijsactie zullen we de indicatoren goed in de gaten moeten houden. Persoonlijk verwacht ik dat we de komende week/weken in ieder geval bovenstaand blauwe blok nogmaals gaan testen. Tot die tijd blijf ik zoveel mogelijk zonder verwachting en laat ik de informatie van de chart spreken.

Retest en up!

Na de enorme daling van 6500 dollar tot wel 3456 dollar (kraken) zonder echte bounce verwacht ik 4700 dollar als eerste target vanaf hier. Afgelopen nacht heeft de Bitcoin koers de 4450 dollar alweer even aangetikt. Dit was precies een vorig belangrijk level.

Een bounce tot rond de 5000 dollar zou een logisch vervolg zijn. Bij een retest van het blauwe blok (3900-3450 dollar) zullen heel veel mensen een short-positie(inzetten op dalende koers) innemen. Deze shorts zullen gesloten worden of geliquideerd als de koers abrupt weer omhoog schiet. Wat voor dit scenario extra pleit is dat zo ongeveer iedereen nu wacht met targets van 3000 dollar en lager. Vaak blijft het gros van de mensen met hun lage targets achter en zullen moeten FOMO-en (Fear Of Missing Out) als hun biedingen niet gehaald zijn. * Belangrijk bij dit scenario is het volume. Deze zal vrij hoog moeten blijven. Als het volume bij een stijgende koers steeds verder afneemt wordt de kans van slagen kleiner.

Bearish

Op dit moment ‘’lijkt’’ dit het meest voor de hand liggende vervolg.

Een bounce richting de 4700-5000 dollar. Waarna de Bitcoin koers de bearish-trend doorzet(neergaande trend). In dit geval zal de 3450 dollar waarschijnlijk niet standhouden en schieten we vrij snel door naar de volgende grote supportzone. Deze ligt net onder de 3000 dollar. Rond de 2850 dollar zou de koers weer veel koopinteresse vinden. De kans is dan ook groot dat we vanaf deze zone wederom een flinke bounce kunnen verwachten. Hiermee zou een definitieve bodem voor 2018 gelegd kunnen worden.

Ultra bearish

Om ook rekening te houden met de volgende mega golf van verkoop heb ik voor komende week onderstaande chart.

Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, 2150 dollar kan maar zo in een goede week bereikt zijn. Zoals afgelopen dagen te zien is geweest kan een verkoopgolf accelereren. Indien de blauwe zone van 3450 dollar niet kan standhouden EN de 3000 dollarzone valt zal de paniek op zijn allergrootst zijn. Een massale dump zou dan een zeer goede mogelijkheid zijn.

In alle bovenstaande gevallen, wat je eigen idee/verwachting ook is, het belangrijkste is om zo objectief mogelijk naar de data van de chart te blijven kijken. Hoe lager we komen vanaf hier hoe groter de interesse zal zijn. Immers, wie zou er niet een BTC bijkopen voor 2100 dollar?

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.