Bitcoin koers analyse prijs BTC
Bearmarkt update

Wat heeft de bearmarkt (neergaande markt) tot zover gebracht?

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Bitcoin koers in 2018 vooral gemakkelijk daalt. Wat is er over na het blind geld pompen in projecten waar je niet van weet wat het doet? Een betere vraag zou zijn; Wat gaat er overblijven?

Gedurende de afgelopen maanden hebben we verschillende exitscams gezien waarbij de initiatiefnemer(s) met de noorderzon zijn vertrokken met het geld van investeerders. Het beste voorbeeld hiervan lijkt mij het welbekende Bitconnect. Toen de eerste scheuren in deze frauduleuze coin braken, zagen investeerders de waarde binnen twee weken van 470 dollar naar minder dan 18 dollar zakken. Er zijn ook projecten die simpelweg niet hebben kunnen waarmaken wat de plannen waren.

Het positieve hiervan is dat investeerders nu beter kijken dan voorheen naar wat hun ooit zo geliefde ‘’coins’’ presteren. Alle roapmaps ( toekomstige stappen) worden nog eens goed nagegaan en partnerships worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Ik denk dat het goed is dat projecten zonder toepassing of toekomst snel van de markt verdwijnen. Hiermee blijven de serieuze projecten over die de blockchain technologie gaan uitbouwen tot het systeem van de toekomst. Technisch gezien is blockchain razend snel aan het ontwikkelen. Tijd voor een nieuwe, nóg grotere adoptiefase!

Bitcoin koers analyse

Zoals hieronder weergegeven is tot op de dagelijkse chart is een hele mooie bullish divergence zichtbaar.

Op 20 november tekende De Bitcoin koers het laagste punt op de dagelijkse RSI-indicator. Waar op 7 december het laagste punt van 2018 in prijs is bereikt, zien we dat de RSI en MACD alweer een stuk hoger staan. Het lijkt erop dat hiermee, in ieder geval tijdelijk, de grootste druk eraf is.

Echter biedt de wekelijkse chart nog ruimte om een flinke duik richting de 2800 dollar te maken. Waar ik dit eigenlijk niet verwacht op dit moment zou dit een ‘’finale’’ verkoopgolf teweeg kunnen brengen met een enorme bounce erachteraan richting 2019. Maar ook zeker ik vergeet niet; dat wat je niet verwacht is nog steeds een mogelijkheid. Ik bereid me er dus wel op voor.

Zoals hierboven te zien, is de laatste capitulatie voor de echte 2017-gekte in het geel gearceerd, een vergelijkbaar scenario wat ik zou verwachten. Normaal gesproken komt de prijs niet meer onder de bodem van een vorige capitulatieronde. Vandaar dat de blauwe balk op dit moment hele goede support zou moeten bieden.

Op lagere tijdframes zoals de 30 minuten is een bearish divergence na vorige prijs piek.

Als de Bitcoin koers support kan vinden in de geel gearceerde zone is er niks aan de hand. Dit zou namelijk gewoon een retest van de uitbraak zijn zoals hieronder ingetekend.

Conclusie: Zetten we vanaf hier de tijdelijke trend omhoog in. Verwacht ik de komende weken een prijs terug in de range van 4400-5000 dollar. Weet de Bitcoin koers niet boven de 3800 dollar te breken kunnen we een finale verkoopgolf verwachten die zomaar richting de 2800 dollar kan reiken.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.