Bitcoin koers analyse prijs BTC

Beste crypto enthousiastelingen,

Vandaag is niet de dag dat ik jullie ga melden dat Crypto helaas niet is gebleken wat we er van verwacht hadden. Vandaag is óók niet de dag ik Bitcoin dood ga verklaren. Wat is het dan wel? Het is het einde van een lange consolidatieperiode die besloten wordt met een blow-off fase. Dit is de laatste/eerste fase van een marktcyclus waarin een bodem wordt gemaakt, geconsolideerd, veel schijnbewegingen en het uiteindelijke het begin van een nieuwe rally. Na de lange periode van zijwaartse beweging en zakkend volume was een climax te verwachten. De extreme prijsbeweging van meer dan 30% de afgelopen dagen brengt in ieder geval de volatiliteit terug in de markt die door velen zo gemist is. Of de vertraging van de livegang van Bakkt hiermee te maken heeft betwijfel ik ten zeerste.

Aanpassen aan de markt

Zoals in vele van mijn artikelen te lezen is, verwachtte ik een andere uitkomst dan degene die we nu zien ontvouwen. De moeilijkheid is om je aan te passen aan de marktomstandigheden als deze anders zijn dan je verwachtingen. Toen de supportzone van 6350 dollar werd gebroken veranderde mijn view op de markt en was het wachten op nieuwe dieptepunten. De lokale bodem lijkt momenteel gevonden rond de 4300 dollar op Bitfinex waar de meeste exchanges hun bodem zagen net boven de 4000 dollar.

Belangrijke supportzones

Uiteraard zullen jullie benieuwd zijn naar waar een mogelijke bodem ligt voor deze verlengde neergaande trend. Om te beginnen is het volume (geel gearceerd) de afgelopen dagen vrij hard gestegen. Dit is erg positief omdat er hierdoor veel liquiditeit in de markt komt. Er kunnen dus vrij gemakkelijk weer grote partijen Bitcoins gekocht/verkocht worden. De koers is ook weer terug in het terrein waar voor de enorme bullrun van eind 2017 support/weerstand is gevonden. Dit lijkt een goed moment om te zoeken naar een definitieve bodem. Momenteel houdt de Bitcoin koers stand rond de top van augustus 2017. Een hele overtuigende trendommekeer uit deze regio is er tot op heden nog niet. Dit lijkt voor nu een lokale bodem. Wellicht is er vanaf deze (hieronder bovenste groene lijn) een short term bounce mogelijk waarna de felle verkopen doorgaan.

Mocht de support van 4300 dollar niet houden, dan is mijn volgende targetzone 4000-3500 dollar. Zoals hierboven te zien is, bevind zich de laatste enorme capitulatie voor de 2.0 versie van een bullrun zich in deze zone. Het idee van deze ‘’capitulaties’’ is dat de prijs hier nooit meer onder komt. Mijn idee is dat we hoog in deze zone zullen bouncen en zeer veel kopers zullen vinden.

Extreem geval

Uiteraard is dit een markt van extremen zoals uit de chart blijkt. Als laatste strohalm zou ik de 3000 dollar toppen nemen als bodem waar de manie van 2017 begon die in juni en augustus nog de nodige weerstand opleverde.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.