Bitcoin koers analyse prijs BTC
Trading tip

Wat ik zelf tijdens het wachten op een grote overtuigende move doe is scalpen. ‘’Scalping’’ is een term die gebruikt wordt om meerdere kleine posities aan te gaan op een korter timeframe. Hier laat ik de algehele trend en de grotere timeframes buiten beschouwing. De focus ligt op het proberen te vangen van meerdere kleinere fluctuaties in de markt. Dit kan met de volatiliteit van de afgelopen dagen toch mooie winsten opleveren. Hieronder geef ik een voorbeeld van twee van de trades die ik heb gemaakt afgelopen week.

Bitcoin koers

Wat is hierboven te zien en wat levert het op? Stel je handelt met 1 bitcoin. Je verwacht een run naar 4700 dollar op de wat langere termijn. Om optimaal te profiteren van de volatiliteit ga je proberen meer Bitcoin OF dollars te verkrijgen. Op de 15 minuten chart zie je de bearish divergence ontstaan. Dit zijn de rode lijnen. De prijs maakt een hogere piek maar de RSI ( Sterkte en richting van de trend) EN de MACD (afwijkingen op het bewegend gemiddelde) maken lagere pieken. Dit moment is het verkoopsignaal. Op 4400 dollar verkoop je je Bitcoin en wacht je totdat er op hetzelfde tijdsframe een bullish divergence verschijnt. Deze zijn met groene lijnen gemarkeerd. Op 30 november is dit koopsignaal te zien. Op 3900 dollar koop je de bitcoin weer terug. Je hebt op dit moment 1 bitcoin EN 500 dollar ‘’winst’’.

Eenzelfde trade is te vinden op 1 december het verkoopsignaal, en op 2 december het koopsignaal. Zo kan je in een paar dagen tijd toch een aardige winst behalen met de volatiliteit van de Bitcoin koers. Na deze dagen heb je 1 Bitcoin en wel 700 dollar winst. Of je kunt besluiten om de winst uiteraard in Bitcoin of nieuwe projecten te stoppen.

Bitcoin koers analyse

Afgelopen week is ten opzichte van de enorme dalingen van de weken ervoor vrij overzichtelijk verlopen met wat spelden prikken omhoog en omlaag. Zover nog geen nieuwe pieken en (net) geen nieuwe dalen. Er is dus sprake van een periode van consolidatie. Een volgende move lijkt aanstaande. Gezien het volume van de daling van afgelopen nacht lijkt deze laatste daling een schijnbeweging te zijn geweest. De daadwerkelijke richting lijkt voor nu toch echt even omhoog.

Bitcoin koers

Op de kleinere timeframes en zelfs tot op de dagelijkse chart zien we een bullish divergence. Deze positieve afwijking gaat nu, na een week consolidatie waarschijnlijk, eindelijk voor wat opluchting zorgen. Zoals hierboven te zien zou een uitbraak boven de 3980 dollar afrekenen met de huidige weerstand. Nog steeds verwacht ik een kleine rally richting de 4700-5000 dollar. Echter zoals vorige week gemeld houd ik de charts goed in de gaten op trendveranderingen. Als er komende week geen volume explosie en enorme rally gaat beginnen, ga ik rond het target van 5000 dollar weer wat winst nemen. De algehele trend is nog steeds naar beneden. Dus de 5000 dollarzone zal door de ‘’beren’’ goed verdedigd worden. Een uitbraak boven deze zone zou zomaar richting de 5700 dollar kunnen oplopen.

Update 7-12:

Alle beurzen wereldwijd hebben na de economische zorgen en nieuwe twijfels over het handelsconflict tussen China en Amerika een kleine duikvlucht genomen. Dit heeft zo ook zijn eerste weerslag op een instabiele Bitcoin koers. Onderstaand de huidige situatie:

Na het breken van de 2018 lows zie ik het volgende:

Op de 12 uurs,- en dagelijkse chart is een bullish divergence aan het ontstaan. De prijs heeft nog wat ruimte om verder te zakken maar zal zeer waarschijnlijk in het blauwe blok van bovenstaande foto support vinden.

Wil jij géén moment prijsactie missen? Volg hier de actuele Bitcoin koers. Een hele goede week gewenst.

Michiel Ipenburg is de marktverslaggever voor Bitned, het blockchain-nieuwsplatform van Nederland. Hier publiceert hij dagelijks technische grafiek-gebaseerde prijsupdates gericht op Bitcoin en andere alternatieve cryptovaluta.