Bitcoin’s (BTC) “dominance rate” bereikte vandaag het hoogste niveau in 2,5 maand op CoinMarketCap – een teken dat beleggers waarschijnlijk hun geld van alternatieve cryptocurrencies naar de nummer één cryptocurrency overhevelen.

De meter steeg eerder op woensdag naar 42,74 procent, het hoogste niveau sinds 14 april en werd voor het laatst op een lager niveau van 42,5 procent gezien.

De BTC-dominance is een indicator die het percentage van de totale cryptocurrency marktkapitalisatie bijhoudt die wordt bijgedragen door de leidende cryptocurrency. Een stijgende dominantie betekent dus in feite dat de vraag naar bitcoin groter is dan de vraag naar altcoins.

Een beweging naar bitcoin wordt meestal gezien aan het begin van een bull run, omdat het een gebruikelijke route is voor fiat geld om de cryptocurrency markt te betreden.

De dominantie van BTC steeg bijvoorbeeld in de zes maanden tot december 2017 van 38 procent tot 66,5 procent – een tijd waarin de prijs van bitcoin van $1.760 naar $20.000 steeg.

Het lijkt echter ook te stijgen tijdens periodes van risico-aversie – wanneer beleggers overstappen van risicovolle alternatieve cryptocurrencies naar bitcoin en vervolgens mogelijk naar fiat-valuta.

En het is het laatste scenario dat we momenteel waarschijnlijk waarnemen. In de afgelopen zeven weken is BTC van $9.990 naar $5,755 gecrasht, en toch is het BTC-dominantiepercentage van 35,78 procent naar 42,75 procent gestegen.

Het is dus duidelijk: op dit moment geven veel beleggers de voorkeur aan traditionele valute voor alle cryptocurrencies, met bitcoin inbegrepen.

Als de prijzen echter beginnen te stijgen, en de BTC-dominantie doet dat ook, zou dit betekenen dat de crypto-markten het dieptepunt hebben bereikt.

Bron: https://www.coindesk.com/malta-passes-three-bills-on-blockchain-and-crypto-assets/

Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.