Landen waar Bitcoin verboden is

Bolivia 

In 2014 verbood El Banco Central de Bolivia elke valuta die niet werd uitgegeven door of gereguleerd door de overheid. De bank noemde specifiek Bitcoins en enkele andere cryptocurrencies, maar het verbod strekt zich uit tot alle cryptocurrencies.

De Boliviaanse autoriteiten hebben onlangs geklaagd over het gebruik van cryptocurrency. Zij noemden het een piramidespel en hebben daarom 60 mensen gearresteerd. Een begeleidende verklaring benadrukte dat de actie noodzakelijk was om de bevolking eraan te herinneren dat elke vorm van digitale valuta verboden is.

Ecuador 

De Ecuadoraanse regering heeft Bitcoin en alle andere digitale valuta’s verboden vanwege de oprichting van een nieuw door de staat gerund elektronisch geldsysteem. Het project is ontworpen om rechtstreeks verbonden te zijn met de lokale valuta en wordt gecontroleerd door de overheid.

Vietnam 

In 2014 heeft de Vietnamese Centrale Bank een verklaring uitgegeven waarin zij de bevolking expliciet heeft verboden Bitcoins in het land te gebruiken. Dit werd gedaan als voorzorgsmaatregel. Het uiteindelijke lot van cryptocurrencies zal later door de minister-president bepaald worden.

Volgens rapporten heeft de Vietnamese premier in augustus 2017 toestemming verleend voor een plan dat tegen 2018 mogelijk zou kunnen leiden tot de officiële erkenning van Bitcoin en andere digitale valuta’s als betaalmiddel.

In oktober 2017 heeft de Vietnamese regering echter opnieuw een ommekeer gemaakt en het gebruik van digitale valuta in het land verbannen. Er werd ook aangekondigd dat vanaf begin 2018 iedereen die betrapt wordt op het gebruik van digitale valuta een boete krijgt.