Er zijn drie redenen waarom Ripple meer aandacht op zich zal gaan vestigen. De officiële lancering van Rippled Version 1.0.0, de toonaangevende bank van Europa, Santander, die bevestigt dat ze gebruik gaan maken van Ripple’s OnePay FX voor 50 procent van haar internationale overschrijvingen en de aanstaande potentiële lancering van de crypto-tradingplatform van de SBI Group.

Rippled version 1.0.0

Ripple heeft officieel zijn Rippled version 1.0.0 uitgebracht. Volgens de aankondiging duurde de ontwikkeling van deze versie ongeveer 6 jaar. Rippled is een peer-to-peer-netwerk waarop XRP werkt.

De blog zegt over deze verbeteringen het volgende:

“V1.0.0 staat ook symbool voor de groeiende volwassenheid van de software en de toegenomen stabiliteit van het gedecentraliseerde, groeiend netwerk van nodes die de software overal ter wereld gebruiken.”

De blog beschrijft verder wat wordt verwacht van de gebruiker:

“Als je een Rippled server gebruikt, moet je vóór donderdag 2018-06-14 upgraden naar rippled versie 1.0.0 voor de continuïteit van de service.” Wanneer dit niet lukt, wordt de server geblokkeerd.

Amendment blocked is wat een gebruiker in zo’n geval te zien krijgt, en het betekent dat de server geen transacties kan verwerken, het grootboek kan valideren, kan stemmen over toekomstige wijzigingen en kan deelnemen aan consensus.

Samenwerking tussen Ripple en Santander

Deze samenwerking heeft immense waarde omdat Santander de eerste grote Europese bank is die de Ripple-technologie gebruikt. Dit is een grote stap voor Ripple in de reguliere financiële sector.

Het partnerschap is niets nieuws, maar de bevestiging door de Executive Chair van de Santander Group, Ana Botin die zei dat “nu 50% van de jaarlijkse internationale transfers van de bank worden uitgevoerd door de Ripple-powered Blockchain, wat een grote ontwikkeling is.

De samenwerking tussen Ripple en een van ‘s werelds grootste banken op het gebied van vermogen, maakt Ripple een zeer waardevolle crypto.

Gisteren nog was de officiële titel van Ripple’s blog:

“Live transactie: Santander’s OnePay FX” bevestigd dat “miljoenen klanten van Santander in Europa nu toegang hebben tot internationale overboekingen die binnen een dag worden verwerkt, een cruciale verbetering ten opzichte van de drie tot vijf dagen die het traditioneel kost om internationaal geld te verzenden.”

Het nieuwe handelsplatform van de SBI Group

SBI Group is een van de toonaangevende bankdiensten in Japan die van plan is om een digitaal valutaplatform te lanceren. Eerder werd al vermeld dat de portal handel in topcryptos zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash zal aanbieden.

De Japanse SBI-holding heeft Ripple altijd gesteund en er zijn gesprekken geweest tussen de twee bedrijven om een beurs op te richten.

Dit kan al snel werkelijkheid worden. De CEO van het bedrijf, Kitao, verwacht dat de beurs snel de nummer één zal worden. Hij zei het volgende over XRP:

“XRP is sneller, goedkoper en schaalbaarder dan welk ander digitaal item dan ook. Ik ben ervan overtuigd dat het de wereldwijde standaard in digitale valuta’s zal worden.”

Ripple is meerdere partnerschappen aangegaan en haar producten worden steeds meer geaccepteerd, deze punten dragen alleen maar bij aan de groeiende populariteit van de cryptocurrency.

Bron: https://coingape.com/reasons-ripple-coin-xrp-demands-attention/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.