Ripple XRP Binance xRapid Blockchain Crypto Altcoins Betaalservice Service Decentralized Washington

Tijdens zijn spreektijd tijdens Money20/20 Europe 2018 in Amsterdam, het grootste fintech-evenement van Europa, besprak American Express VP Colin O’Flaherty hoe Ripple’s xCurrent-technologie het bedrijf helpt kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) te helpen.

Ripple biedt directe communicatie van punt naar punt tussen de verzender en ontvanger van waarde, zei O’Flaherty. “En dat biedt een echte kans om de meeste problemen van onze klanten op te lossen.”

Uit een recent rapport van McKinsey blijkt dat MKB-bedrijven 20 minuten of meer besteden aan handmatige handelingen om 60% van de grensoverschrijdende transacties tussen bedrijven te voltooien. Deze inefficiënties leiden tot hogere kosten en lagere transactiesnelheden. O’Flaherty, hoofd van de wereldwijde commerciële diensten van American Express in het Verenigd Koninkrijk en Rusland, is van mening dat 71% van het mkb grensoverschrijdende betalingen als problematisch beschouwt.

Ripple’s xCurrent is een op blockchain gebaseerde infrastructuur voor wereldwijde betalingen. Hiermee kunnen klanten verbinding maken met de infrastructuur zonder complexe integratie te hoeven beheren. De interface is ontworpen voor eenvoudige acceptatie.

Naast het gebruik van Ripple’s xCurrent merkte O’Flaherty ook op dat Ripple en American Express op meerdere gebieden gelijk zijn, van gebruikerservaring tot klantenservice, om zo het MKB te helpen. American Express hoopt zijn betrokkenheid bij Ripple uit te breiden door zijn diensten beschikbaar te maken in nieuwe gebieden in de wereld. Het doel is om de Ripple-technologie te gebruiken voor grote transactiestromen.

“We staan nog in de kinderschoenen en leren veel”, zei O’Flaherty. “En blockchain biedt een grote kans om echte klantbehoeften op te lossen.”

Door zich te profileren als de bedrijfsoplossing voor banken, bedrijven en e-commerce-handelaren die snelle transactiesnelheden eisen, heeft Ripples CEO, Brad Garlinghouse, iedereen erop gewezen dat banken en Apple Pay nog steeds gebruikmaken van “paard en wagen”-technologie.

Bron: https://dailyhodl.com/2018/06/08/american-express-is-connecting-to-ripples-xcurrent-for-cross-border-transactions/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.