Ernst Young EY Audit Belasting Crypto Bitcoin Ethereum BTC

Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) wil weten of het haalbaar is om transacties met zogenaamde privacy coins te monitoren.

Het DHS Small Business Innovation Research Program publiceerde een document waaruit dat blijkt. In het document bespreekt het cryptocurrencies die gebruikt kunnen worden voor transacties, zoals Bitcoin. Het DHS stelt dat er use cases voor crypto zijn voor zowel bedrijven als de overheid. Echter richt het document zich specifiek op het vinden van een manier om forensische analyses uit te voeren op privacy coins.

In het document benadrukt DHS dat platforms zoals zcash en monero privacy en anonimiteit als belangrijkste kenmerken hebben. Het is daarom moeilijk om te bepalen waar een transactie vandaan komt of om hoeveel geld het gaat.

“Hoewel deze functies wenselijk zijn, is er ook interesse in het tracken en begrijpen van transacties en acties op de blockchain,” zo luidt het document.

Het gaat verder:

“Dit voorstel vraagt ​​om oplossingen die forensische analyses van blockchain-transacties mogelijk maken. Dergelijke analyses kunnen op allerlei manieren worden benaderd.”

Hoewel het document zcash en monero citeert als twee voorbeelden van privacy coins, merkt het ook op dat er nieuwe platforms met vergelijkbare functies kunnen worden ontwikkeld. Als zodanig zou elke voorgestelde oplossing ofwel algemener van toepassing moeten zijn ofwel “werkende benaderingen moeten bieden voor de behandeling van nieuwere blockchain-implementaties.”

Het document merkt op dat het geen officieel verzoek betreft. Dat betekent dat het DHS op dit moment niet op zoek is naar specifieke oplossingen. Geïnteresseerde partijen kunnen wel tot 18 december contact opnemen met auteurs in het geval van vragen of opmerkingen. Het daadwerkelijke verzoek wordt naar verwachting rond 19 december vrijgegeven.

Lees het hele onderzoek hier:

FY 19 SBIR Pre-Solicitation… by on Scribd

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.