Tijdens de African Blockchain Conference 2018 heeft de heer ChangPeng Zhao, de CEO van Binance, aangekondigd dat Binance van plan is om hun activiteiten naar heel Afrika uit te breiden. Binance is een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld in termen van handelsvolume.

De conferentie vond plaats in Kampala, Uganda op 23 en 24 mei en was gericht op het verstrekken van informatie over hoe blockchain-technologie kan worden toegepast en de impact ervan. Er werd besproken hoe snel de blockchain-technologie zich ontwikkelt in Afrika. De president van Uganda, Yoweri Museveni, deelde zijn visie op de blockchain-technologie en de groeiende voordelen ervan.

De voorzitter van Blockchain Association of Uganda, Kwame Rugunda, zei:

“De conferentie zal vooral concreet zijn over hoe we een ecosysteem op basis van blockchain kunnen creëren en dit zou een kans zijn om ons te positioneren als een essentieel onderdeel van wereldwijde gesprekken op basis van blockchain-technologie. Verbeterde transparantie en verantwoording bij onze overheden en bedrijven zijn een van de weinige voordelen van het opnemen van blockchain-technologie. Dit zijn de sleutelfactoren bij het katapulteren van de economische groei van Oeganda en het tot een investeringsbestemming maken.”

Tijdens de Blockchain-conferentie zei ChangPeng Zhao dat Binance bezig is met het openen van een beurs in Oeganda, maar ze willen ook verder gaan dan Uganda, naar heel Afrika, inclusief Kenia.

Zhao voegde hieraan toe:

“Oeganda is een goed beginpunt, maar we willen uitbreiden naar heel Afrika. Ze willen zichzelf niet beperken door een lokale gemeenschap te creëren, alleen in Uganda”

Hij zei ook:

“We hebben enorme interesse in het werken met verschillende organisaties en we willen altijd samenwerken met zoveel mogelijk organisaties.”

De African Blockchain Conference bracht meer dan 21 Afrikaanse landen samen om de groei, vooruitgang en toekomst van de blockchain-technologie te bespreken. Het werd georganiseerd door de Blockchain Association of Uganda in samenwerking met Crypto Savannah, een blockchain-innovatieplatform in Oeganda.

Crypto Savannah heeft samengewerkt met Binance om de economische transformatie en werkgelegenheid voor jongeren met behulp van blockchain-technologie te ondersteunen. Ze werken aan het creëren van banen en het vergroten van de investeringen in het land. Binance werkt aan het bieden van training, structurele verandering en ondersteuning van start-ups en nieuwe ondernemers die innoveren met blockchain-technologie.

Bron: https://ambcrypto.com/binance-amplify-their-operations-to-the-whole-africa/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.