Bitcoin Cash [BCH] staat momenteel op nummer 4 in de crypto-rankings en wordt op 17 mei gewaardeerd op $1290.31. Het heeft een marktkapitalisatie van $22,11 miljard. De crypto is de afgelopen 24 uur met 0,56% gedaald. De afgelopen 7 dagen daalde het met 21,85%. Er wordt gezegd dat BCH de op twee na sterkste daling in de top 10 van cryptocurrencies heeft ondergaan.

BCH 7 days chart

De eerste helft van mei was een moeilijke periode voor cryptocurrencies omdat de meeste crypto’s in prijs zijn gedaald, waarbij Bitcoin de meest opvallende is. Veel beleggers speculeerden dat Bitcoin Cash [BCH] Ripple [XRP] zou inhalen en de derde plaats in de crypto-rankings zou innemen. Zelfs vóór de fork had BCH een zeer vergelijkbare marktkapitalisatie met Ripple en liet het positieve signalen zien voor een mogelijke overname van de derde plek. Maar het resultaat bleek teleurstellend te zijn, omdat BCH uiteindelijk niet de 3e plaats innam en het ook drastisch in prijs daalde, die onder de $1300 kwam te liggen.

De fork bracht verschillende veranderingen aan in Bitcoin Cash en zijn wallet. In het kort is de fork een upgrade voor de Bitcoin Cash-chain, die de blockgrootte vergroot van 8 MB naar 32 MB. De upgrade zorgt voor een toename van het aantal transacties en de snelheid van de verwerking ervan.

Grote crypto-namen zoals Roger Ver geloofden in Bitcoin Cash en geloofden dat de crypto een hogere, of bijna dezelfde waarde zou hebben als Bitcoin.

Elsa, een Twitter-gebruiker schreef:

“Verdorie, ik ben teleurgesteld in BCH, ik hoopte echt dat het de derde plek in de crypto-rankings zou bereiken.”

Een andere Twitter-gebruiker schreef:

“Ik wist dat BCH de derde plaats op de ranglijst niet zou halen met de huidige markttoestand. Als de fork een maand geleden plaatsvond, zou het de derde plaats in hebben genomen. De hele crypto-markt verkeert in een bearish toestand en dat zal de rest van de maand hetzelfde blijven.”

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.