Het lijkt erop dat Bitcoin Gold (BTG) meerdere malen is aangevallen met een dubbele bestedingsaanval, met een totale buit van $18 miljoen tegen de actuele prijs. BTG-forums lijken de hack te al sinds vorige week te hebben gevolgd door de hashrate van de controversiële crypto in de gaten te houden, waaruit ze uiteindelijk bepaalden dat er een 51% -aanval aan de gang was.

Bitcoin Gold gaat voor $18 miljoen naar de kapper

“Een onbekende partij met toegang tot zeer grote hoeveelheden hashpower probeert een “51% aanval” uit te voeren,” zei Bitcoin Gold-forumaffiche Mental Nomad een week geleden. “We hebben alle beurzen geadviseerd om de bevestigingen te verhogen en grote stortingen zorgvuldig te controleren.”

Een fundamenteel economisch principe van Bitcoin was de oplossing van het dubbele besteding-probleem. Het was een belangrijk struikelblok in de historische race om een levensvatbare cryptografische monetaire valuta te creëren – waarbij een groot aantal programmeurs faalde. Satoshi Nakamoto loste het op via een gedecentraliseerd, gedistribueerd grootboekbevestigingsproces (de blockchain). Al sinds het genesis block van begin 2009 kunnen gebruikers erop vertrouwen dat transacties niet opnieuw worden verzonden. 6 keer per uur worden blokken toegevoegd – gekopieerd naar nodes binnen het universele netwerk.

De wallet die de aanval uitvoerde, aldus het BTG-team

Een manier om dubbele uitgaven te realiseren staat bekend als een 51% -aanval. Het wordt gedaan door de rekenkracht van het netwerk te belemmeren. Met een meerderheid kunnen slechte acteurs tussen de Nakamoto-oplossing en transactiebevestigingen komen. Door blokafsluiting op de gebruikelijke manier te blokkeren, kan er allerlei onheil ontstaan: miningbeloningen worden omgeleid, transacties van gebruikers worden omgekeerd, etc. Niet al te lang daarna kan een dubbele bestedingsaanval beginnen die fungeert als het fiat-equivalent van het kopiëren van papiergeld. Elke crypto die zo’n aanval krijgt, en waarbij het lukt, zal zeker het vertrouwen van de gebruiker verliezen.

Dergelijke aanvallen zijn om nog een ​​andere reden interessant, omdat Mental Nomad voorzichtig is om erop te wijzen. “Er is geen risico voor typische gebruikers of voor bestaande fondsen die worden aangehouden. De enige partijen die in gevaar zijn, zijn degenen die momenteel grote betalingen rechtstreeks van de aanvaller accepteren. Waarbij beurzen het primaire doelwit zijn,” verzekerde hij vorige week. “Het lijkt erop dat acties aan de kant van de beurzen de aanvaller hebben afgeschrikt, voor nu.”

GTNjvCGssb2rbLnDV1xxsHmunQdvXnY2Ft

Over een periode van dagen werden grote hoeveelheden BTG gedeponeerd bij beurzen die de geforkte crypto ondersteunden, om vervolgens teruggestuurd te worden naar de wallet van de verstuurder. De vertraging tussen een dergelijke transactie bij sommige beurzen is voldoende om tokens te verdubbelen, waardoor de crypto wordt verdubbeld. Beurzen die Bitcoin Gold ondersteunen hebben gereageerd door transactiebevestigingsfilters te versterken, maar kennelijk tevergeefs, omdat de aanvaller steeds meer BTG-netwerkbeheer krijgt.

Bitcoin Gold-teamleden lijken te hebben gecommuniceerd met sommige beurzen. “Meer bevestigingen vragen verhoogt de veiligheid enorm”, werd op het forum geschreven. “Tot nu toe werkten sommige beurzen met minder dan vijf vereiste bevestigingen. We hebben aangedrongen op hogere limieten om een ​​dergelijke aanval te voorkomen en dringen aan op handmatige beoordeling van grote deposito’s van BTG voordat we de fondsen vrijmaken voor de handel.” Volgens BTG meldde een van de aangevallen beurzen dat ze er sterk van overtuigd waren dat deze aanvaller in het verleden al eens zo’n aanval, maar dan met BTC, probeerde uit te voeren. In hun eigen woorden: “we zijn er 100% zeker van dat het dezelfde persoon is, we vonden veel gelijkenissen tussen de accounts.”

Bewijs van het BTG-team wijst erop dat GTNjvCGssb2rbLnDV1xxsHmunQdvXnY2Ft de wallet van de aanvaller is; geminede crypto staan volgens het forum op GXXjRkdquAkyHeJ6ReW3v4FY3QbgPfugTx. Meer dan 388.201.92404001 BTG werden door de wallet gesluisd, samen goed voor meer dan $18 miljoen volgens Bitcoin Gold Explorer. Dat een top dertig crypto van marktkap zo gemakkelijk in de problemen kan worden gebracht, is een gigantisch probleem, maar het zou ook beurzen in het proces mee naar beneden kunnen sleuren – iets waar het ecosysteem sinds Mt. Gox zeer gevoelig voor is. En hoewel, voorlopig, BTG genoeg zelfvertrouwen heeft om te suggereren dat gebruikers geen risico lopen, blijkt uit de geschiedenis dat dit wel snel het geval kan zijn, omdat een beurs opnames bevriest in een poging om aanval te stoppen.

Bitcoin Gold is al sinds het einde van het jaar geteisterd door controverses, waaronder een recente oproer tussen BCH-voorvechter Craig Wright en BTG-oprichter Jack Liao. Om eerlijk te zijn, echter, het is niet de enige blockchain die een 51% aanval om de oren heeft gekregen. Nog maar een paar dagen geleden werd onlangs de zeer gewaardeerde crypto Verge (XVG) van de Chinese overheid weer op de hak genomen.

Bron: Bitcoin.com

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.