Het langverwachte KEVM Testnet voor Cardano is een paar uur geleden gelanceerd. K-EVM is een stack-gebaseerde machine die een uitvoerbare vorm van semantiek voor op de Ethereum Virtual Machine [EVM] heeft. Dit zijn de allereerste Cardano smart contracts gecorrigeerd door een EVM, gespecificeerd in het K-framework.

Tweet door IOHK:

“De eerst Cardano smart contracts testnet-lanceringen vandaag, het KEVM-testnet. Dit is de eerste keer dat een volledige formele semantiek van de EVM is geproduceerd en een belangrijke first in cryptocurrency, een stap in de richting van het bouwen van 3e generatie blockchains: https://buff.ly/2ktR7PR”

Charles Hoskinson, de CEO van Cardano tweette:

“Yo Dog, I heard you like smart contracts? We hebben een smart contract in je smart contracts op een blockchain geplaatst https://testnet.iohkdev.io/goguen/ Het eerste testnet van Cardano CL is vrijgegeven”

Het is alle ontwikkelaars toegestaan ​​om elke toepassing die op EVM draait te gebruiken en deze op KEVM te testen om de volledige werking van de smart contracts te bewijzen. Het testnet wordt uitgevoerd door de gewenste eigenschap uit het contract in K te specificeren en het contract te combineren met de KEVM-specificatie. Verder kan het K-framework worden gebruikt voor het verifiëren van alle bestaande eigenschappen.

De technologie wordt geproduceerd door Runtime Verification met de steun van IOHK. IOHK beweert dat dit een belangrijke stap is in de richting van blockchains van de derde generatie.

Een Reddit-gebruiker zegt:

“Waar ze om geven is moonen (stijgen), en ze denken dat elke update hen daarheen brengt”

Dennison Collard, een Twitterati zegt:

“Waarom wordt er zo weinig aandacht besteed aan dit project? Het is letterlijk de enige die ook maar iets waard is “

Matt Stanislaw, een liefhebber van cryptocurrency zegt:

“Op weg naar de beste cryptocurrency binnen 12 maanden … voer het Cardano #Ada naar de maan … # HODL”

De volgende Cardano-test is gepland in juli, wat een nieuwe virtuele machine is, IELE genaamd. IELE zal de ontwikkelaars de hefboom geven om smart contracts te schrijven, samen te stellen en uit te voeren, met verbeterde beveiliging en prestaties vergeleken met het KEVM Testnet.

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.