Volgens de oprichter en CEO van Cardano – Charles Hoskinson verslaat zijn crypto Bitcoin en Ethereum binnen één jaar tijd. De heer Hoskinson maakte de opmerkingen direct nadat ADA de 7e positie qua marktkapitalisatie bereikte.

Ondanks dat alle crypto’s vandaag in het groen staan moeten veel van hen nog herstellen van de turbulente tijden van januari-februari. Dus de verloren winsten moeten nog worden teruggewonnen.

Charles Hoskinson over de toekomstige positie van Cardano

Wat een crypto maakt, is de ondersteunende infrastructuur die de marktkapitalisatie helpt groter worden = market cap. Het team achter Cardano concentreert zich vooral op technologische vooruitgang. Qua marktkapitalisatie leiden Ethereum en Bitcoin de show, maar dat zal gaan veranderen volgens de CEO.

“Waarom is iemand zijn positie in de market cap waard? Bitcoin wordt geadverteerd als een betaalsysteem en een ruilmiddel, maar wanneer iemand het voor die doeleinden probeert te gebruiken, faalt hij of zij meteen. Ze stoppen dan meestal met het te gebruiken. Ethereum beweert een wereldcomputer te zijn, maar dan breekt CryptoKitties het.”

Ook al is de meeste beïnvloedende factor in het crypto-verse speculatie, hebben alle digitale valuta één doel. En dat is de wereld op kleine of grote schaal te veranderen. Maar dat doel kan niet worden bereikt als het systeem achter de technologie niet op het doelniveau zit en niet consumentgericht is.

De persoon/groep die de technologie wil gaan gebruiken kijkt eerst naar het team, de filosofie en de wetenschap die het netwerk leidt. Dat is de reden waarom de oprichter het volgende toevoegde:

“De manier waarop het ecosysteem te werk gaat geeft het de huidige positieve reputatie om marktleider en sterke concurrent te worden.”

De gebruiker en veiligheid

Op basis van wat Charles Hoskinson heeft gezegd zal iedereen binnen een half jaar het effect van het platform merken. Het vermogen om te verscherven en te schalen terwijl de doelen op de roadmap worden bereikt zal het netwerk een winst gaan bezorgen.

Als het om beveiliging gaat gaat zegt Hoskinson dat hij begint met ervoor te zorgen dat je investeert in een crypto die juiste protocollen heeft geïmplementeerd die het beste voor het ecosysteem zijn. Het is door velen bestempeld als het eerste crypto-project geboren uit wetenschappelijke filosofie wat het resultaat is van academisch onderzoek, peer-to-peer reviewed werk en software ontwikkeld op basis van open source-standaarden.

Zodra gebruikers alles weten over hoe de Daedalus werkt en wat de voordelen van cold storage zijn, zullen de risico’s van beveiligingsinbreuken drastisch verminderen. De naam van Cardano’s e-Wallet is Daedalus, uniek in de markt. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om gedecentraliseerde applicaties te activeren binnen de Blockchain van de cryptocurrency. Het is dus niet alleen zeer krachtig, maar ook veelzijdig en veilig.

Bron: Ethereumworldnews

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.