CNBC’s Fast Money-hosts en -panels waren in de verdediging tijdens een recente uitzending, nadat sommige kijkers de zender beschuldigden van ‘shilling’ voor Bitcoin Cash (BCH). En, eerlijk gezegd, CNBC heeft de gedecentraliseerde cryptocurrency de laatste tijd een buitensporige hoeveelheid liefde getoond. Een segment van een populaire analist, waar hij grote dingen voorspelt voor BCH, heeft alleen maar brandstof toegevoegd aan het vuur van sommige trollen. Voorzitter Mow is niet geamuseerd.

CNBC voorspelt dat Bitcoin Cash de pan uit zal rijzen, en wel snel

Woensdag in de VS staat informeel bekend als Hump Day, het punt waarop het weekend dichterbij lijkt te komen. Het is ook de dag dat steeds meer liefhebbers van cryptocurrency afstemmen op het Fast Money-programma van CNBC, een zelf beschreven ‘post-market show’, georganiseerd door Melissa Lee met bijdragen van gerenommeerde handelaren.

Handelaar Brian Kelly, oprichter en CEO van BKCM LLC, werd gevraagd om uit te leggen waarom hij zo optimistisch is over Bitcoin Cash. Bij de introductie van Kelly’s segment beschreef mevrouw Lee Bitcoin Cash als “winnaar” van Bitcoin Core (BTC), 5% lager, litecoin 9% lager en Ripple een daling van 21% terwijl BCH positief bleef met een prijsstijging van 6%.

Meneer Kelly vroeg kijkers om simpelweg te kijken naar wat hij aanduidt als katalysatorfactoren, aspecten van een digitaal activum, ongeacht wat het actief is, waardoor het in de toekomst mogelijk grip op de prijs zou krijgen. In het geval van Bitcoin Cash juichte de heer Kelly de nieuwste ontwikkeling van de mining-communitiy om delen van beloningen te bundelen in een fonds voor toekomstige ontwikkeling.

Hij hield ook andere ontwikkeling op de chain naast mogelijke use cases. Vreemd genoeg beschreef hij de nieuwste zet van de mining-community als een soort kartelvorming. Hoewel goedwillend, zijn dit woorden en zinnen die de meeste cryptocurrency-enthousiasten irriteren. Hij erkende het echter als een potentieel negatief.

Laat de markt bepalen

Uiteindelijk komt het allemaal op de markt neer, merkte meneer Kelly op. Hij keek vervolgens naar de charts, waar in het afgelopen jaar BCH de bredere crypto markt heeft gevolgd met ongelooflijke pieken in het najaar van 2017, een steile daling in 2018, en een recente stabilisatie, zo niet een lichte opleving. Door een horizontale lijn over het scherm te tekenen, merkte de heer Kelly op dat Bitcoin Cash boven de meeste support-niveaus bleef, wat een goed teken is. Hij noemde zijn gebabbel en markeringen “een goed uitziende grafiek”.

Mevrouw Lee stelde de heer Kelly vragen van kijkers. Toen hij gevraagd werd of hij zelf voor de lange termijn in Bitcoin Cash heeft geïnvesteerd, werd hij diplomatiek. Hij herinnerde kijkers eraan dat hij een handelaar is, eentje die snel in en uit posities stapt. Hij wil investeren in de crypto die uiteindelijk de wereldwijde valuta wordt en de crypto-hype waarmaakt. Kelly zei dat bitcoin core (BTC) voor nu een enorm voordeel heeft qua netwerk, maar dat zou kunnen veranderen.

Weer een andere kijker vroeg of Kelly ooit daadwerkelijk BCH had gebruikt om iets te kopen, en zo niet, waar is het dan goed voor? Kelly zei dat hij nooit Bitcoin Cash heeft gebruikt, maar dat zijn interesse alleen in zijn speculatieve waarde ligt. Hij zei wel dat hij Bitcoin Core had gebruikt om dingen te kopen en geld te sturen, en dus begrijpt hij de ultieme kracht ervan. De laatste vraag in het segment bracht Kelly aan het lachen, toen iemand vroeg of hij inderdaad Roger Ver was. Toen Lee de lachbui effectief beëindigde, wilde ze graag benadrukken dat CNBC en haar programma geen geld aannemen om iets in de show te promoten, en dat niemand een connectie heeft met BCH, op een investering na.

Bron: Bitcoin.com

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.