“De Consensus Conference is een van de grootste crypto-conferenties ter wereld. De opkomst is dit jaar dan ook enorm toegenomen. De conferentie komt op een moment dat Bitcoin/Crypto behoorlijk laag staan. Daarom verwachten we dat het Consensus-momentum nog sterker zal zijn dan de afgelopen jaren.”

Managing partner bij Fundstrat Global Advisors – Tom Lee, zei dit over de prijzen van cryptocurrency, die zwaar zullen worden beïnvloed door de komende Consensus Conference op 14 mei. Dit is het vierde jaar dat de conferentie plaatsvindt en er wordt verwacht dat er meer dan 7 duizend crypto valuta-voorstanders naar het evenement komen.

Volgens meneer Lee is de stijging die de Consensus-evenementen veroorzaakt op jaarbasis ongeveer 10%-70%, wat zou betekenen dat als BTC het deze keer beter doet, het misschien de $15k aan zou kunnen tikken.

MarketWatch

Maar het is duidelijk dat de stijging niet 100% zeker zal gebeuren. Lee haalde zorgen omtrent regelgeving aan als een negatieve factor die de stijging, ten gevolge van het Consensus-evenement, zouden kunnen beïnvloeden.

“Wat kan er fout gaan? Commentaar over regelgeving tijdens het Consensus-evenement zou negatief zijn. We verwachten echter niet dat dit niet zal gaan gebeuren.”

Omdat Bitcoin en andere digitale valuta steeds meer mainstream worden, zal regelgeving ongetwijfeld een belangrijk gespreksonderwerp zijn tijdens de Consensus meetup.

De huidige discussie die al aan de gang is over of Ethereum de effecten-status moet worden gegeven door de SEC, is een discussie die grote bijwerkingen kan hebben.

In een verslag van de Wall Street Journal hebben mensen, die bekend zijn met de zaak, gezegd dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) proberen vast te stellen of dezelfde regels die voor aandelen gelden, ook moeten worden toegepast op andere digitale valuta’s zoals Ethereum.

 

Bron: Ethereumworldnews

 

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.