Er is een enorme hoeveelheid geruchten rondom EOS die mogelijk de nieuwste cryptocurrency zal zijn die wordt toegevoegd aan Coinbase, ‘s werelds grootste cryptocurrency beurs.

Er zijn drie redenen waarom deze geruchten er zijn:

1. Aan de kant Ripple, EOS komt eraan

EOS wordt gerangschikt als een van de grootste cryptocurrencies die er zijn, met alleen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin (die allemaal worden verhandeld op Coinbase) en Ripple voor zich. Aangezien Ripple drie verschillende keren werd afgewezen door de beurs, zelfs met een aanbod om Coinbase tot maximaal $100 miljoen te betalen om te worden opgenomen, lijkt het niet waarschijnlijk dat Ripple binnenkort zal toetreden tot de gelederen van Bitcoin en de andere cryptocurrencies.

Dus, wie is de volgende kanshebber als Coinbase verder wil groeien en uitbreiden (zoals alle berichten ons doen geloven)? EOS. Het niet opnemen van deze ontluikende cryptocurrency, veroorzaakt een risico om potentieel een enorme hoeveelheid geld mis te lopen – handelsvolumes van EOS zitten momenteel elke dag op meer dan $1 miljard. Coinbase waardeerde zich recentelijk op $8 miljard en om deze ambitieuze waardering waar te maken, moeten ze nieuwe bronnen van inkomsten zien te vinden.

2. EOS lanceert eindelijk mainnet

Deze lancering betekent dat EOS niet langer afhankelijk is van Ethereum – het is een crypto opereert op basis van hun eigen code, een uniek netwerk. Dit heeft de cryptocurrency inherent waardevoller voor beleggers gemaakt, met prijzen die stegen toen het nieuws over de lancering werd aangekondigd: het zou een indicator kunnen zijn dat het risico van het opnemen van EOS op Coinbase dramatisch is gedaald.

3. Groeiende concurrentie

Robinhood is een concurrerende crypto-exchange-app die onlangs enorme hoeveelheden gebruikers, media-aandacht en financiering heeft ontvangen, waaronder een investering van $350 miljoen van een Russisch bedrijf. Met een waardering van $5,6 miljard, 0% handelskosten en meer dan 16 valuta’s (vergeleken met slechts vier die Coinbase aanbiedt), worden meer en meer potentiële cryptocurrencybeleggers weggetrokken van Coinbase. Misschien is één van de weinige manieren waarop Coinbase kan blijven concurreren om zich op de een of andere manier te onderscheiden – het toevoegen van nieuwe crypto’s zou een manier kunnen zijn om hun gebruikersbestand te behouden en hun vergoedingen te rechtvaardigen.

Hoewel niets concreet is, lijken de redenen voor het opnemen van EOS door Coinbase elke dag groter te worden – blijf het in de gaten houden en wees voorbereid op nieuwe ontwikkelingen.

Bron: Cryptodaily

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.