De Chief Technology Officer van EOS zegt dat berichten over veiligheidsrisico’s op het platform oud en onnauwkeurig zijn.

Daniel Larimer zegt dat alle bugs die in het Chinese rapport worden genoemd, en die de controverse hebben aangewakkerd al op één na zijn opgelost.

Op het EOS-ontwikkelaarskanaal op Telegram zei Larimer: “We hebben alle gerapporteerde bugs gerepareerd, we hadden één crash in onze unit tests in wavm die we aan het oplossen zijn. Dat [Chinese] rapport is FUD, het was al opgelost voordat het werd gepubliceerd. Tot dusverre kwamen alle gerapporteerde bugs uit de bibliotheken van derden, waar wij op bouwen. We hebben ervoor gezorgd dat het geheugen overschreven werd, maar ze overschreven niet het uitvoerbare geheugen en hadden geen root-toegang.”

Het eerste rapport van het Chinese internetbeveiligingsbedrijf Qihoo beweerde ‘een reeks epische kwetsbaarheden’ op het EOS-platform te hebben ontdekt. Het bedrijf zei dat de mazen in de wet aanvallers in staat zouden kunnen stellen op afstand code uit te voeren, waardoor ze volledige controle over transacties kunnen krijgen en het netwerk “kunnen decimeren”.

EOS bevindt zich op een kritiek punt in zijn ontwikkeling. Het platform is nu iets meer dan vier dagen verwijderd van de lancering van de MainNet.

Bron: Dailyhodl

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.