Goldman Sachs zal institutionele beleggers helpen handelen in Bitcoin – maar wat zal dat met de cryptocurrency-markt doen? 

Goldman gaat all-in

Na een hoop vragen van hedgefondsen en stichtingen die profiteren van Bitcoin-miljonairs, is Goldman Sachs de eerste gereguleerde financiële instelling geworden die klanten de mogelijkheid biedt Bitcoin-futures te verhandelen via een van hun New York-desks, aldus Forbes.

Wat dit betekent is dat de titaan van Wall Street in essentie de kudde institutionele beleggers helpt met het handelen in Bitcoin.

Goldman Sachs zal natuurlijk zelf niet in Bitcoin gaan handelen. Integendeel, de bank zal alleen Bitcoin-futurescontracten verhandelen voor klanten die eigen middelen gebruiken, naast non-deliverable forward futures.

Een dergelijke goedkeuring van het meest winstgevende effectenbedrijf in de geschiedenis zou ongetwijfeld het vertrouwen moeten wekken in niet alleen Bitcoin, maar ook de markt voor cryptocurrencies als geheel.

 

Fashionably late

De injectie van beleggingsfondsen in de cryptocurrency-markt komt nadat senior analist Mati Greenspan van eToro voorspelde dat een golf van investeringen uit Wall Street de markt zou betreden. Meer specifiek legde hij uit dat institutionele beleggers geïnteresseerd zijn in het investeren in Bitcoin wanneer de prijs laag is, nadat ze vorig jaar hun kans hebben gemist.

 

Greenspan legt uit:

“Ze deden hun uiterste best om die bull-run aan te zien komen, en het lijkt erop dat ze het feest hebben gemist. November was een zeer interessante periode.

Ik kan me voorstellen dat de klanten van de banken van Wall Street ook mee wilden doen aan dat feest.”

Goldman Sachs is nu cliënten naar dit zo genoemde feest aan het begeleiden, maar het blijft onduidelijk in welke richting deze futures-handelaren de markt zullen pushen.

“Of ze nu full-on bull of full-on bear gaan doen weten we niet, maar het belangrijkste is dat ze klaar zijn om het op zich te nemen en om nieuwe liquiditeit in deze markt te injecteren – wat de markt en de prijzen tenminste enigszins moet stabiliseren,” verklaarde Greenspan.

Verslagen door Bitmex

De officiële binnenkomst van Goldman Sachs tot de Bitcoin-futuresmarkt komt nadat BitMEX, een -cryptocurrency-derivatenbeurs, al afgeleide producten aanbiedt aan retailbeleggers.

Zoals opgemerkt door Forbes, heeft de beurs een dagelijks handelsvolume van meer dan $3 miljoen en boekte het een omzet van $83 miljoen in 2017.

Eigenlijk boekte BitMEX alleen al in januari een omzet van $21 miljoen, toen de markt een aanzienlijke correctie ondervond. Arthur Hayes, de CEO van het bedrijf, zei:

“Dit is het beste wat je ooit zou kunnen hebben. We verdienen meer als de markt daalt. We houden van deze volatiliteit.”

 

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.