Volgens de laatste bronnen is Justin Sun, oprichter van het Tron blockchain-project, er misschien eindelijk in geslaagd zijn Rainberry Acquisition-bedrijf samen te voegen met Rainberry Inc, het rebranded bedrijf achter BitTorrent.

Onlangs is er nieuwe informatie verschenen bij Variety, wat aangeeft dat de twee bedrijven al zijn begonnen met de juridische procedure voor een bedrijfsfusie, maar beide partijen weigeren nog steeds commentaar te leveren op deze kwestie.

“Rainberry Acquisition diende een statuswijziging in bij de California Secretary of State als gevolg van een fusie. Rainberry Inc., het bedrijf dat BitTorrent bezit, heeft op dezelfde dag een fusie aangevraagd”

Dit zou het einde betekenen van een bijna jaarlange achtervolging die begon in september 2017, die Cryptovest van dichtbij in de gaten heeft gehouden. Sinds die tijd zijn er meldingen geweest van een rechtszaak met betrekking tot een geschonden Letter of Intent, het hernoemen van BitTorrent naar Rainberry Inc en de daaropvolgende oprichting van Sun’s nieuwe Rainberry Acquisition holding.

Wat wil Tron met BitTorrent?

Het BitTorrent-bedrijf werd in 2004 opgericht door Bram Cohen als de eerste client voor het P2P-bestandsuitwisselingsprogramma BitTorrent, dat werkte door grote bestanden in kleine stukjes te splitsen, die via een peernetwerk te distribueren en ze aan het einde weer samen te voegen.

Tijdens de hoogtijdagen had het programma elke maand 170 miljoen gebruikers, waaronder grote bedrijven die het protocol gebruikten om een ​​breed scala aan informatie te verspreiden.

Volgens Wired

“De site van [BitTorrent Company] beweert dat het protocol dagelijks maar liefst 40 procent van het internetverkeer in de wereld aflegt … Maar de transformatie van deze technologie in elk soort bedrijf is ongrijpbaar gebleken.”

Dit is waar het talent van Justin Sun handig is. Het is mogelijk dat deze fusie deel uitmaakt van een groter plan om de onlangs gelanceerde Tron Mainnet te gebruiken om P2P-transacties mogelijk te maken, mogelijk met behulp van TRX, voor het delen van media en informatie over een al veel toegepast, beproefd platform.

Bron: Cryptovest

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.