India Ripple XRP Federal Bank RBI Crypto Blockchain R3 Corda App Regelgeving

De Indiase private Federal Bank kondigde op 28 maart aan dat het de samenwerking met Ripple aangaat. De bank gaat het Ripple-netwerk gebruiken om internationale overboekingen te versnellen.

Federal Bank behaalde in 2018 een omzet van $1.5 miljard. De bank heeft daarnaast 15% van de markt voor internationale overboekingen in handen. Deze markt is groot in India vanwege het grote aantal Indiase staatsburgers dat in andere landen werkt en vaak geld naar hun familie in India stuurt.   

De CEO van Federal Bank, Shyam Srinivasan, vertelde aan een lokaal nieuwsplatform:

“Federal Bank is een belangrijk onderdeel van het overboekings-ecosysteem naar India, dus het is voor ons vanzelfsprekend om de nieuwste technologie aan te bieden aan onze klanten en remittance partners zoals wisselkantoren en banken.”

Ripple maakt het voor financiële bedrijven mogelijk om directe transacties te verrichten. Het is hiermee een concurrent van het trage SWIFT-systeem dat banken vandaag de dag nog vaak gebruiken. Federal Bank zal echter niet alle services van Ripple kunnen gebruiken.

De Indiase centrale bank verbiedt namelijk Indiase bedrijven om zaken te doen met cyptocurrency-bedrijven. Hierdoor kan Federal Bank geen gebruik maken van het xRapid-product van Ripple. Bij dat product is XRP, de cryptocurrency van het Ripple-protocol, namelijk een belangrijk onderdeel.

Wel kan Federal Bank het xCurrent-product gebruiken, hierbij speelt XRP namelijk geen rol. Middels dit product wordt het Ripple-netwerk alleen gebruikt om transactie-informatie uit te wisselen. Zodoende kunnen transacties met fiat-valuta alsnog direct worden overgemaakt.

Het Ripple-netwerk, ook wel RippleNet genoemd, breidt zich met het aansluiten van Federal Bank steeds verder uit. Onlangs sloot de op een na grootste bank van Oman, BankDhofar, zich nog aan bij het netwerk. Gezien het grote aantal partners dat Ripple heeft, lijkt het protocol aardig aan te slaan binnen de financiële wereld.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.